Naslovna Društvo Grade se stanovi za izbegle porodice u naselju Branko Bijegović

Grade se stanovi za izbegle porodice u naselju Branko Bijegović

109
0
PODELI

Stanovi koji se grade za izbegle porodice u naselju Branko Bjegović biće završeni do kraja godine. Izgradnju finansiraju Evropska investiciona banka, donacijom od oko dva miliona evra, uz učešće grada Niša u vrednosti od 50 miliona dinara.

Gradilište je danas sa gradskom većnicom zaduženu za socijalu Tijanom Đorđević Ilić obišao gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Biće urađeno ukupno 75 stanova od kojih su 60 za otkup i zakup, a preostalih 15 je namenjeno socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima. Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da će do kraja godine grad aplicirati za izgradnju još 100 novih stanova.

„Projekat radimo sa Komesarijatom ali je važno reći da je grad obezbedio nedostajuću infrastrukturu i parcelu na kojoj se stanovi grade u vrednosti od 50 miliona dinara,“ kazao je gradonačelnik Darko Bulatović.

„Obezbedićemo i saobraćajnice koje će pobezati ovaj deo sa ostalim delovima grada,“ dodao je gradonačelnik.

Biće urađeno ukupno 75 stanova od kojih su 60 za otkup i zakup, a preostalih 15 je namenjeno socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima. Za 60 stanova koji su namenjeni za otkup i zakup do sada su se prijavile 62 porodice, a za socijalno stanovanje prijavilo se 13 porodica, pa će biti raspisan još jedan konkurs.

„Očekujemo za dvadesetak dana konačnu listu porodica koje su aplicirale za ove stanove i koje su zadovoljile sve kriterijume o čemu je računa vodila posebna komisija,“ kazala je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

„Za stanove su aplicirale 62 porodice. Biće sagledano 60 porodica, dok će se dve naći ispod liste ali zbog opravdanih razloga, jer ili nisu imali potpunu dokumentaciju ili činjenično stanje nije onakvo kako su ga oni predstavili,“ dodala je Đorđević Ilić.

Prema rečima Borisa Nužde, poverenika za izbeglice ovi stanovi su namenjeni licima iz bivših jugoslovenskih republika.

„To su porodice koje se sada nalaze u privatnom smeštaju svih ovih 20 godina.
Ovo je prijekat koji treba pohvaliti u zahvaliti se svima koji učestvuju u njemu jer se
na ovaj način trajno stambeno pitanje izbeglih porodica,” kazao je Boris Nužda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde