Naslovna Sve vesti Niš Opština Medijana nagradila učenike generacije

Opština Medijana nagradila učenike generacije

123
0
PODELI

„Da postanem đak generacije trebalo je da budem marljiva i vredna i da se dobro pokažem na svim poljima. Svestranost je mnogo važna. Takmičila sam se u besedništvu i osvojila prvo mesto u trećem razredu a učestvovala sam i u mnogobrojnim školskim aktivnostima. Bila sam voditelj Svetosavske akademije i drugih dešavanja koje škola organizovala“, rekla je danas Miona Miljković  maturant, đak generacije u Gimnaziji „Stevan Sremac“ u Nišu, na prijemu kod predsednika Gradske opštine Medijana.

Ona i još 23 đaka, učenika završnih razreda iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola sa teritorije Opštine Medijana, koji su postigli najbolje rezultate u školskoj 2018/2019. godini danas su na prijemu dobili i prigodne poklone.

Marija Stanković je takođe đak generacije u svojoj školi. Ona je završila osmi razred OŠ „Vožd Karađorđe“ – i ovo smatra svojim velikim uspehom.

foto:Gradski portal 018

„ Želela bih da nakon osnovne škole upišem specijalno odeljenje za biologiju i hemiju u Gimnaziji „Bora Stanković ili prirodno matematički smer Gimnazije „Svetozar Marković“, kaže Marija koja je za svoju titulu „ đaka generacije“ , kako kaže, osvojila u velikoj konkurenciji.

„ To ne znači da non stop učite i ne podižete glavu sa knjige . Potrebna je dobra organizacija, ponekad da se  odreknete „društvenih mreža“ jer se često za njih nema vremena, ali se na kraju isplati,“ zaključuje Marija.

Ovim prijemom i darovanjem najboljih đaka Gradska opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije a  na inicijativu predsednika opštine Nebojše Kocića i građana.

foto:Gradski portal 018

 „Prijem je način da pokažemo mladim ljudima da neko misli na njih, da želimo da ostanu u svom Nišu i da će Gradska opština Medijana činiti sve što može da ambiciozne i vredne ljude nagradi i zadrži da žive u svojoj zemlji, u Srbiji. I to je u skladu sa našom politikom podrške mladima i novim generacijama koju ćemo zastupati i dalje, naglasio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da Osnovna škola „Dušan Radović“ i Medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“ imaju po dva učenika generacije, što je za svaku pohvalu,”dodao je Kocić.

Ovo je bila prilika i za svojevrsni  istorijski čas za kraj školske godine. Na prijemu je predstavljena je knjiga „Prnjavor Mačvanski 1912-1918“, autorke Darinke Rajičić, a u saradnji sa Društvom za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda. O samim dešavanjima u Mačvi opisanim u knjizi, ali i delu dr Arčibalda Rajsa, u ime izdavača i Društva govorile su Milena Šećerović i Dragana Jurišić.

foto:Gradski portal 018

Uz ovu, najbolji Medijanini srednjoškolci i osnovci dobili su i knjigu „Sudbina najmlađeg srpskog kaplara“, autorke Svetlane Milovanović koja govori o Momčilu Gavriću, najmlađem srpskom kaplaru iz Prvog svetskog rata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde