Naslovna Društvo EKONOMSKI FAKULTET I NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

EKONOMSKI FAKULTET I NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

115
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 20.06.2019

Studenti Ekonomskog fakulteta od idućeg meseca će moći da imaju praksu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijala u Nišu, a na osnovu ugovora koji su juče potpisali dekan Ekonomskog fakulteta dr Tadija Đukić i direktor NSZ Boban Matić. Dogovoreno je da od jula 20 studenata završnih godina ovog fakulteta rade na najrazličitijim poslovima u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

„Ovo je poseban izazov za naše studente jer su do sada radili i obavljali stručnu praksu u privrednim preduzećima. Sada praksu stiču i u jednoj državnoj instituciji od javnog značaja, pa će za njih to biti mogućnost da se upoznaju i sa razlikama koje postoje u radu institucija od javnog značaja i privrednih subjekata“, kaže dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Dekan Đukić ističe da su njihovi studenti osposobljeni da rade na najrazličitijim poslovima u Nacionalnoj službe za zapošljavanje, a boravak u ovoj službi i njima može puno da značu jer će se sresti sa mnogim poslodavcima.

Praksa bi trajala od mesec do dva neseca u zavisnosti od potrebe poslodavca.

„Nadam se da ćemo ovu saradnju podići i na viši nivo, a to znači da sa Nacionalnom služnom za zapošljavanje sklopimo ugovor kojim ćemo našim studentima omogućiti da kod njih obave pripravnički staž a da najbolji studenti ostanu kod njih da rade“, ističe dekan Ekonomskog fakulteta.

Studenti koji se budu našli na praksi u NSZ radiće na različitim poslovima, evidentiraće nazaposlena lica i poslodavce kojima su potrebni radnici, razgovaraće sa njima i evidentirati njihove potrebe. Svi će imati mogućnost da stupe u kontakt sa različitim poslodavcima i vide šta je to što oni traže od budućih radnika.

„Nacionalna služba za zapošljavanje teži da uspostavi saradnju sa svim institucijama koje žele da pripreme mlade ljude za zaposlenje još dok traje njihovo formalno obrazovanje i da koliko-toliko budu spremni za razgovor sa poslodavcima“, kaže Boban Matić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Niš. „ Pored lokalnih samouprava, NSZ ima ugovore i sa različitim institucijama, a Ekonomski fakultet je jedna od njih. Na ovaj način studentima završnih godina omogućićemo da svoje teorijsko znanje stečeno u ovom hramu znanja praktično primene i vide kako izgleda praksa“, zaključuje Boban Matić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde