Naslovna Sve vesti Bela Palanka PREDSEDNIK OPŠTINE BELA PALANKA GORAN MILjKOVIĆ POTPISAO UGOVOR O REALIZACIJI PROJEKTA UNAPREĐENjA...

PREDSEDNIK OPŠTINE BELA PALANKA GORAN MILjKOVIĆ POTPISAO UGOVOR O REALIZACIJI PROJEKTA UNAPREĐENjA ENERGETSKE EFIKASNOSTI ZGRADE STARE BOLNICE

255
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 18.06.2019

Opštini Bela Palanka odobrena sredstva za realizaciju projekta za unapređenje energetske efikasnosti ‘’Rekonstrukcija i energetska sanacija objekta- Stara bolnica’’. Ugovor su danas u Beogradu potpisali Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike i Goran Miljković predsednik opštine Bela Palanka.

Ministarstvo će sufinansirati projekat sa 30 miliona dinara, što je 66 posto vrednosti projekta dok će Opština Bela Palanka izdvojiti iz budžeta preostali deo sredstava. Ukupna vrednost projekta je 45.637.045,56 din. ’’Projekat je od velikog značaja za opštinu Bela Palanka s obzirom na to da se u objektu stare bolnice nalazi Klub za pružanje edukativnih sadržaja deci i omladini sa smetnjama u razvoju. Realizacijom projekta obezbedićemo bolje uslove za boravak svim korisnicima kao i zaposlenima.

Projekte unapređenja energetske efikasnosti sprovešćemo i u zgradi Centra za socijalni rad, Ustanovi kulture i u Opštinskoj upravi. ’’ – istakao je Goran Miljković. Projekat ’’Rekonstrukcija i energetska sanacija objekta- Stara bolnica’’, koji je odobren u okviru Javnog poziva za dodelu sredstava iz Budžetkog fonda za unapređenje energetske efikasnosti, obuhvata radove na zameni postojećeg kotla, spoljnih prozora i vrata kao i postavljanje termičke izolacije zidova, krova, tavanice i podova.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde