Naslovna Društvo OBELEŽAVANJE DANA MUP-a U NIŠU

OBELEŽAVANJE DANA MUP-a U NIŠU

125
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.06.2019

Prijemom za penzionisane pripadnike niške Policijske uprave počeo je Dan obeležavanja MUP-a, a danas je u parku Čair organizovana izložba vozila i opreme za građane. U hali Čair kao i u balonu pored bazena održani su humanitarni turniri u basketu i fudbalu. Aktivnosti u Čairu su, zapravo, centralni događaji ove manifestacije.

Na platou ispred hale Čair je organizovana izložba opreme koju pripadnici policije koristimo u radu, vozila, motocikala i svega ostalog osim oružja.

“Naša zamisao je da se danas družimo sa našim najmlađim sugrađanima, a nešto kasnije ćemo organizovati i nadvlačenje konopca”, kaže Slaviša Virijević, načelnik Policijske uprave u Nišu. “Cilj nam je da na skroman način obeležimo ovaj naš preznik, da se vidimo sa sugrađanima, da se približimo majmlađim Nišlijama. Stalni smo učesnici akcije Svi na sport i sličnih akcija, organizujemo i predavanja po školama i mislimo da sve te akcije imaju na jednom dugoročnom nivou efekta da deca uče o saobraćaju, da poštuju propise, da čuvaju sebe, utičemo na vršnjačko nasilje”.

Virijević je dodao da su građani u Nišu bezbedni, ali da se uvek mora raditi više na samoj bezbednosti.

“Niš je veliki grad sa dosta problema, ali svi ti problemi su reševi”, kazao je Virijević. “Da bi Niš bio još bezbedniji i mi moramo da budemo još bolji i još brži da bi smo opravdali očekivanja i poverenje građana”.

Prema njegovim rečima sutra će se dogoditi najsvečaniji i za njih najlepši deo-polaganje zakletve 26 mladih policajaca. Skoro je primljeno njih 40, a sada je u toku konkurs za još 50 mladih policajaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde