Naslovna Društvo Na otvorenom bazenu u Čairu u subotu bilo 3.500 kupača

Na otvorenom bazenu u Čairu u subotu bilo 3.500 kupača

193
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.06.2019

Nišlije su odlučile da vikend provedu na otvorenim bazenima u Čairu, a da su spas od visokih temperatura potražili u vodi potvrđuje i podatak da je samo u sobotu prodato 3.500 karata. Prvu kupači su počeli da stižu već u ranim prepodnevnim satima, a ove godine je im poniđeno i više hladovine na bazenima.

„Moram da pohvalim rukovodstvo bazena jer su nam ponudili pravo mesto za domor“, kaže jedna Nišlijka. „Ovde je sve u najboljem redu, voda u bazenima je čista, a čisto je oko bazena. Spasioci su uvek tu da nam pomognu. Jedinu zamerku imam na cenu karte jer je to za nas penzionere previše budići da nam bazeni zamene ponekad i odlazak na letovanje“.

Radno vreme bazena je od 11 do 19 sati i vikendom od 10 do 19 sati. Cena ulaznice je 300 dinara. Za decu uzrasta od 1 do 3 godine ulaz je besplatan, dok se za decu uzrasta od 3 do 7 godina ulaznica plaća 100 dinara.

O starijim, ali posebno o mlađim plivačima brinu spasioci na bazenu kojih ima u dovoljnom broju.

„Ima dosta posla i za nas spasioce. Uvek moramo da budemo na oprezu za svaki slučaj. Posebno pored dečijih bazena. Na samom početku smo i već beležimo velike gužve. Posebno je bilo puno kupača ovih dana kada su tempoerature bile izuzeno visoke. Inače najviše je kupača za vreme vikenda i tada nam dođe oko 3 do 4.000 kupača. Juče ih je bilo 3.500 što nikako nije mali broj“, kaže jedan od spasilaca ba bazenu i dodaje da se o sigurnosti kupača na bazenu brinu i lekari.

Za razliku od prošle godine uslovi za kupače na otvorenim bazenima su ove godine poboljšani i to na zhatec građana. Sada ima znatno više kabina za presvlačenje, postavljene su u nove česme za vodu kako bi se posetioci rashladili običnom vodom, tu su i nastrašnice koje prave senku. Za one koji vole da posle plivanja popiju neko piće tu je šank.

Ima i terena za sportiste, pa je su na travnatom delu postavljene mreže za odbojku, a u jednom delu se nalazi i teren za odbojku na pseku koja je baš privlači mlade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde