Naslovna Sve vesti Niš ŠTO DA NE KAŽEM – ĆUTANJE JE ZLATO, PONEKAD

ŠTO DA NE KAŽEM – ĆUTANJE JE ZLATO, PONEKAD

111
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 12.06.2019

Reče Vuk Drašković ovih dana da se današnja opozicija ponaša ko da je u 14 veku. Beše mi malo smešna njegova izjava, ali brzo videh da je čovek sasvim u pravu. Uz konstataciju da opozicija ima pravo na sve vrste kritika vlasti, jer joj je to posao…….rekla bih da nema pravo na smešno i nebulozno kritizerstvo koje ne služi baš ničemu, osim da se eto nesto kaze, i da se na vlast baci ljaga i sramota po svaku cenu.

Opozicija u Nišu, konkretnije predstavnik “Koalicije za Nis” Branislav Jovanović ovih dana raspleo priču, koja ne da ne pije vodu, već je stvarno nelogična i smešna. Optužuje, naime, udruženje građana „Radne akcije Delijski vis“ da radi u ime SNS-a, odnosno da Srpska napredna stranka stoji iza njih.

Pa super. Znači da Branislav Jovanović podržava Srpsku naprednu stranku, jer sve što je ovo udruženje proteklih godina uradilo na planu ekologije, može se oceniti čistom desetkom. Uredilo brojne prostore na svojoj teritoriji, okrečilo zgrade koje nisu krečene više od 30 godina, sredilo školska igrališta i dvorišta ispred zgrada, proširilo aktivnosti i na druge delove grada, animiralo mlade ljude da se bave svojim okruženjem i vode računa o zaštiti životne sredine. I sve to volonterski, bez dinara nadoknade i uz mnogo volje da postanu ekološki pokret koji će pokrenuti Niš. I pokrenuli su. Pokrenuli su brojne ljude da im pomažu donacijama – da kupe materijal i alat za njihove akcije, pokrenuli su javna preduzeća da im budu pri ruci kad zatreba – materijalno ili logistički, prodrmali su svest stanovništva da razmišlja o svom gradu, da se cimne ako krene da baca đubre gde ne treba ili da se priključi akciji subotom, ako treba. Sve to radi i radilo je Udruženje radne akcije Delijski vis.

Pa ako iza njih stoji SNS, onda bravo za SNS! Znao je iza koga treba da stane. Iza nekoga ko vredi. Udruženje je, dakle, uspelo da na neki način preokrene i politiku.

Nešto se je, cenim, zbunila opozicija. Nešto, ili nije dobro razumela, ili je smatrala da narod neće dobro razumeti. Pa je išla logikom – ajd da bacimo kamen, a narod će nas po staroj ustaljenoj praksi slediti, pa će i on da baca drvlje i kamenje, bez razmišljanja. Neće to baš uvek. Prevarila se opozicija. Opametio se narod. Teško da možeš da ga prevariš na sitne fazone. Moglo je, možda, u doba uvažene gospode iz opozicije 97 ili 2000-te, moglo je tada sve i svašta da prođe. I prolazilo je sve i svašta, pa zbog toga građani danas, između ostalog, imaju milionska dugovanja za struju. Neko im utuvio u glavu da ne moraju da plaćaju struju. A ko nije platio na mostu, plaća danas na ćupriji.

Ovo sa Udruženjem „Radne akcije Delijski vis“, međutim, ne pije vodu ni u jednoj varijanti. Klinci rade, a rezultati rada su vidljivi. Nema laži, i nema prevare. Neka stoji iza njih ko hoće, neka su i svi odreda članovi SNS (a nisu), očistiše deca grad, to se vidi golim okom.

Sarađuju sa JKP pa troše građanske pare, reče Branislav Jovanović. Neka je i tako, troše ih zbog građana, ne trpaju ih u svoj džep. Ajd sad baš da ne evociramo uspomene na prošla vremena i trošenje para, i na pojedine likove iz prošlih vremena, i na repove koji se iza njih vuku, ajd da se ne prisećamo ružnih stvari…….bolje je. daleko će priča da nas odvede. Možda ne baš u 14 vek, kako reče Drašković, ali u 90-te i one koje su posle njih trebale da budu ispunjena obećanja.

Jedna mala opaska na kraju, nije na odmet: Gospodo iz opozicije, kad nemate šta pametno da kažete, onda ćutite. Ćutanje je zlato, ponekad.

12.Jun

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde