Naslovna Društvo JAVNI ČAS ZA MATURSKI ISPIT

JAVNI ČAS ZA MATURSKI ISPIT

318
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 12.06.2019

Kada učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu pripreme svoje maturske radove onda su oni i slani i slatki i mitišu. U to su mogli da se uvere ne samo nastavnici škole već i roditelji maturanata koji su prisustvovali javnom času polaganja mature u ovoj školi. Njima su se pridružili i privrednici i ugostitelji sa kojima Ugostiteljsko-turistička škola sarađuje. Svi su se na kraju zasladili radovima učenika koji su, to je bio i osnovni zadatak koji su morali da ispune, tadovoljili sva njihova čula.

 

“To znači da sve što pripremimo od jela mora da vas privuče na prvi pogled i da osetite njegovu vizuelnu lepotu, zatim da vas do stola dovede miris jela kome ne možete da odolite, a onda da spoj ukusa koji smo ponudili osetite u ustima”, objašnjava maturantknja ove škole Anđela Marković i pokazuje aranžirani sto na kome nedostaje samo “mleko od ptice”.

Maturu su polagali učenici sa smerova iz kuvarstva, usluživanja, poslastičarstva i hotelijerskog poslovanja.

“Ovo je maturski ispit za ugostiteljske i kulinarske tehničare. Učenici su stekli dovoljno znanja i veštine i spremni su kako za rad, tako i za nastavak učenja na nekom od fakulteta”, kaže direktorka Ugostiteljsko-turističke škole Dragana Minčić. “To pokazuje sve ovo što se danas vidi na ovim stolovima”.

Učenici završnih razreda su pripremili jela zap rave sladokusce, počev od hladnih i toplih predjela, preko specijaliteta od različitih vrsta mesa, do divljači. Njima su se pridružili i poslastičari kako bi se matura završila slatkim zalogajima. Pred gostima su se na stolu našle torte od čokolade, sa voćem, a posebo su ponuđeni služavnici prepuni južnog voća. Svako je za sebe mogao da pronađe nešto.

“Jako smo ponosni na svoje đake jer su pokazali da su dorasli svim izazovima i da mogu na pravi način d aim dogovore. I to je dobro i za naš grad jer su upravo ovo kadrovi koji će izaći u susret turistima koji nam dolaze i naterati ih da se opet vrate”, ističe direktorka Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde