Naslovna Društvo Nele Karajlić posle 25 godina nastupa u Nišu

Nele Karajlić posle 25 godina nastupa u Nišu

175
0
PODELI

Generacije i generacije stasavaju uz njegovu muziku. Pevuše se njegove pesme „sa kolena na koleno“. Nele Karajlić i „Zabranjeno pušanje“ pamte se po vanvremenskim hitovima koji su nadživeli sve promene na ovom malenom Balkanu. I evo ga, doktor Nele Karajlić dolazi u Niš i u petak, 14. juna, povešće Nišlije na nezaboravno i pomalo nostalgično putovanje. Stiže „Zabranjeno pušenje“ i njihov frontmen Nele Karajlić kao i prateći sastav „Osiromašeni uranijum“. Koncert počinje u 21 sat.

„Poslednji put svirao sam u Nišu u hali „Čair“, čini mi se, 1997. godine, na Letnjoj pozornici nikad, ali deluje inspirativno. Red je da posle nedavnog koncerta na beogradskom „Tašmajdanu“ sviramo u Nišu, gde je uvek bilo ludo i sa puno energije i znoja“, rekao je Karajlić.

Nele je naglasio da se trenutno, posle odluke da zasvira stare pesme „Pušenja“, ponovo oseća „kao mladić“.

„Uzbudljivo mi je da sviram pesme moje omiljene rok atrakcije „Zabranjeno pušenje“, na čijim sam svim koncertima bio osamdesetih godina“, u prepoznatljivo duhovitom maniru rekao je Karajlić, napominjući da publiku očekuje isti repertoar kao i na beogradskom koncertu, održanom 25. maja.

A to znači da će Nele i bend odvirati najveće hitove sa četiri albuma iz prvog dela karijere „Zabranjenog pušenja“, kao i presek pesama sa albuma snimljenih devedesetih godina, poput kompozicije „Gile šampion“, snimljene posle Neletovog preseljenja u Beograd.

Nele je najavio i snimanje albuma, posle leta. Do sada je on sa novom ekipom muzičara, koja će ga pratiti i na koncertu u Nišu, objavio dve pesme, „Nedelja kad je otišo Hase 2“ i „Ti to ne razumeš“, koje će, takođe, predstaviti niškoj publici.

Novinare je zanimalo i da li će Nele održati koncert i u Sarajevu, na šta je ovaj u svom maniru odgovorio kontrapitanjem, „U Istočnom ili bliskoistočnom“, a onda u ozbiljnom tonu dodao da „nije realno da se to dogodi“, uzimajući u obzir negativan odnos dela javnosti u Sarajevu i BiH prema njemu.

„To ne znači da publika iz Sarajeva ne može da dođe na naš koncert u nekom drugom gradu“, rekao je Nele.

Najavio je i nastavak popularne serije „Složna braća“, čiji je bio scenarista i igrao zapaženu ulogu.

„Kad je reč o „Nadrealistima“, izrada takve serije je skupa, svaki skeč je film za sebe, i snimanje se ne bi isplatilo televizijama“, rekao je Karajlić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde