Naslovna Društvo DELEGACIJA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ BORAVI U BELORUSIJI

DELEGACIJA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ BORAVI U BELORUSIJI

245
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 09.06.2019

Dugogodišnja plodna saradnja grada Niša i Novopolocka u Belorusiji nastavlja se ovih dana višednevnom radnom posetom delegacije Gradska opština Pantelej koju predvodi predsednik ove opštine Bratimir Vasiljević. Saradnja GO Pantalej i grada Novopolocki datira još od pre nekoliko godina i uglavnom se odvijala do sada na kulturno-istorijskom planu.

„Sada smo gosti našeg bratskog grada Novopolocki koji ovih dana obeležava svoj dan i dragi nam je da su na pozvali na ovaj, za njih jako važan, događaj“, kaže Bratimir Vasiljević, predsednik GO Pantelej. „Osim što ćemo biti deo svečane proslave Dana Novopolockog u planu je održavanje i nekoliko radnih satanaka kako bi smo se dogovorili o daljoj saradnji“.

Bratimir Vasiljević kaže da je saradnja sa Novopolockim počela razmenom učenika osnovnih i sradnjih škola, ali da se sada ima u planu proširenje te saradnje, ali i da se sradnja sa školama nastavi i narednih godina budući da je došlo do manjeg zatišja na tom polju.

„Pokrenućemo ponovo saradnju sa školama, ali sa nama sada putuju i predstavnici privrede kako bi smo razgovarali i o saradnji na ovom planu“, kaže Vasiljević.

On dodaje da su posebno obradovani vešću da će i sam predsednik Belorusije biti prisutan na obeležavanju Dana Novopolockog, ali i da je izrazio želju da pozdravi delegaciju iz Srbije.

„Mi smo mu jako zahvalni na tome kao što nikada nismo zaboravili da je on bio jedini predsednik koji je za vreme bombardovanja došao u našu zemlju da nas podrži da izdržimo“, kaže Vasiljević.

Tokom ranijih susreta, delegacije iz Belorusije i Gradske opštine Pantelej su se saglasile da su uzajamne posete od obostrane koristi za razvoj partnerskih odnosa izumeđu dve bratske opštine i izarazile nadu da će se višegodišnja uspešna saradnja u oblasti obrazovanja i kulture, u budućnosti podjedanko razvijati i u oblasti turizma i drugih grana privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde