Naslovna Sve vesti Niš ŠTO DA NE KAŽEM – ZABORAVNA OPOZICIJA

ŠTO DA NE KAŽEM – ZABORAVNA OPOZICIJA

153
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 08.06.2019

Niška opozicija će, kako kaže predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković, protestovati danas u 19 sati, ispred Gradske kuće. Međutim, dodaje, šetnja nije prijavljena policiji, pa demonstranti ne mogu da izađu na niške ulice.

Šest meseci otkako su protesti “1 od 5 miliona” počeli u Srbiji, kako je najavljivano, biće obeleženo demonstracijama širom Srbije. Među gradovima u kojima će demonstrancije biti organizovane je i Niš. Međutim, kako kaže Stanković, zakasnili su da protestnu šetnju prijave policiji.

Mislim da smo zakasnili sa prijavom. Možda bude neka spontana šetnja, videćemo – rekao je Stanković.

On dodaje da će svake subote organizovati “Zonu slobode”, a da će povremeni protesti biti tematski.

Izvinite gospodo opozicionari, ne znam kako sebi delujete kada se pogledate u ogledalu, ali verujte mi na reč – delujete smešno i neozbiljno. Zaboravili da prijave šetnju, a hoće da ruše vlast i Vučića. I da im narod veruje da su to kadra, a oni nisu kadra ni jedan skup da održe kako valja, a da nešto ne zabrljaju.

Mada, kad malo bolje čovek razmisli, možda je to i “zaboravljanje sa predumišljajem”. Bolje da ne šetaju, da građani ne vide koliko ih šeta i ko šeta.

Da se razumemo, baš ništa nemam protiv opozicije, naprotiv. Opozicija je balans vlasti, neko ko joj ne sme da dozvoli da spava mirno, ko je drži na oprezu u svakom trenutku, neko koga vlast treba da se boji i da strepi zbog svake pogrešno izgovorene reči. A šta je naša opozicija? Skupina ljudi sastavljena od svih koje smo sreli, sustigli, usput pokupili….uključujući i one večne bundžije u svakom sistemu, koji u principu ne znaju protiv čega se bune, ali se bune jer tako mogu da budu u centru pažnje. I tako mogu da stignu do medija, pa i do vlasti u krajnjem.

Svake subote će organizovati “Zonu slobode”, povremeni protesti će biti tematski. Tematski protesti? Na koje teme bi to bilo, kada su dosadašnji pokazali da je jedina tema: smena Vučića. Opozicija, ne samo u Nišu, već i u Srbiji nikada nije rekla šta bi to ona uradila kada bi bila vlast, slušali smo samo kako Vučić ništa ne ume da radi, kako je vlast najgora od svih dosadašnjih, kako narod teško živi….i tako dalje i tome slično. Sasvim je logično da narod pita: a kuda me ti vodiš, šta će biti kada ti postaneš Vučić? Da nećeš možda onda da mi kažeš – zaboravio sam šta sam obećao, ko što sam zaboravio da prijavim svoj skup, da bi srušio Vučića.

Smešna priča i smešni akterii price, rekoh na početku. A ako već ne umeju i ne znaju kako se to radi, pa neka brate pitaju stare opozicionare ( koji su im se željni vlasti) pridružili. Neka ih pitaju kako su oni to radili 97-me i 2000-te, zašto su radili i šta su hteli. Možda i nauče neku lekciju, pa makar bolje slažu narod, ako ništa drugo. Sa postojećim opozicionim snagama čovek ne bi poželeo da ode ni u rekreativnu šetnju. Osim ako baš nema šta da radi toga dana, pa da ubije vreme.

8.Jun

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde