Naslovna Sve vesti Niš 20 DANA DO POČETKA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA ŽENE 2019

20 DANA DO POČETKA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA ŽENE 2019

280
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 07.06.2019

Odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva u košarci za žene 2019.godine se nastavlja, a u Nišu se danas obeležava 20 dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u ovoj godini.

Košarkaški dan u Nišu obeležili su i učenici OŠ „Stefan Nemanja“ koji su na košarkaškom terenu postavljenom na Trgu kralja Milana odigrati nekoliko utakmica, a organizatori programa su sa decom razgovarali o Evropskom košarkaškom prvenstvu kako bi im približili ovaj sport. Nakon toga direktorki OŠ „Stefan Nemanja“ uručene su košarkaške lopte u ime Košarkaškog saveza Srbije.

„Danas imamo manifestaciju „20 dana do početka Evropskog košarkaškog prvenstva za žene čiji je domaćin i Niš. Na centralnom gradskom trgu smo od 11 do 16 sati. Naši gosti su sada deca iz škole „Stefan Nemanja“. Presdtaviće nam se i niški volonteri koji će biti na Evropskom prvenstvu. U Nišu ćemo biti opet kada budemo odborojavali 10 dana do početka ove sporste manifestacije kada nas čeka jedno lepo dešavanje, a to je košarkaški marš“, kaže Jovana Daković Čirilović, menadžer promocije.

Na Trgu kralja Milana se održalo i takmičenje u šutiranju trojki, a pobednik je dobio košarkašku loptu. Održano je i takmičenje u šutu sa pozicije iznenađenja. Predstavila se i ekipa Univerziteta u Nišu koja je na nedavno održanom međunarodnom turniru u Moskvi osvojila prvo mesto. Gostima na Trgu se predstavio i Danilo Tasić, student iz Niša, član pobedničkog tima u Moskvi.

37. Evropsko prvenstvo u košarci za žene održaće se u periodu od 27. juna do 7. jula 2019. godine, u Letoniji i Srbiji, u organizaciji Košarkaškog saveza Letonije, Košarkaškog savez Srbije i Međunarodne košarkaške federacije,FIBA.

U našoj zemlji će se igrati dve grupe, u Nišu i Zrenjaninu, i završnica šampionata u Beogradu. Domaćin preostale dve grupe biće Letonija.

U Nišu će se sastati reperezentacije iz grupe C, a to su Mađarska, Turska, Italija i Slovenija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde