Naslovna Društvo Povodom Međunarodnog dana deteta na Čairu plesalo 2700 mališana JPU „Pčelica

Povodom Međunarodnog dana deteta na Čairu plesalo 2700 mališana JPU „Pčelica

253
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 02.06.2019

Oko 2700 dece predškolskog uzrasta, plesalo je danas na stadionu Čair na manifestaciji “Plesom do znanja i zdravlja”. Organizator ove lepe manifestacije, koja je već tradicionalna,  je Javna predškolska ustanova “Pčelica”, u saradnji sa stručnim saradnicima, a organizuje se u čast Međunarodnog dana deteta.

Cilj ove manifestacije, kako kažu u “Pčelici”, je promovisanje zdravih stilova života uz ples i uključivanje sve dece iz vrtića u plesne aktivnosti.

Petu godinu zaredom oko 6000 dece iz 26 vrtića plešu na završnoj manifestaciji. Mlađi u vrtićima , stariji na Čairu

„ Ovo je predivan dan, Međunarodni dan deteta i mi smo odlučili da ovu divnu manifestaciju „Plesom do znanja i zdravlja“ održimo danas ovde, na velikom stadionu. Pokazaćemo sve aktivnosti koje su vaspitači i stručni saradnici radili tokom godine sa decom“, rekla je direktorka JPU „Pčelica.

Na travi je igralo  2700 mališana pripremnih i predškolskih grupa sa svojim vaspitačima iz svih 26 vrtića JPU „Pčelica“

Pune tribine roditelja, baka i deka, ujaka, ujni bodrili su svoje mališane. A oni su plesali, pokazali nam koliko su nam dragoceni. Učast Dana deteta na početku su pustili golubove u znak prijateljstva. Potom su put neba poleteli baloni beli, žuti, crveni, plavi, zeleni, ljubičasti, u svim onim bojama u kojima su bile i  dečje majce  po kojima su se vrtići razlikovali.

Vreme je išlo u prilog dečjoj igri na travi. Nije bilo kiše, a kako je rekla Svetlana Mitić, „ Nema ni sunca, ali šta će nam sunce kada danas sijaju mališani JPU „Pčelica“.

„Ovo je kruna našeg rada tokom cele školske godine, budući da radimo sa mališanima kontinuirano i da se vaspitači trude da im sve vreme posvete. Deca su spremna za ovu manifestaciju, naučili su nastupe, dobro su odradili koreografiju“.

Andrej i Magdalena su iz vrtića Cvrčak i učestvovali su sa svojim drugovima, drugaricama i vaspitačima  u igrama na travi.

„Imam šest godina i za ovu priredbu sam se pripremao svakoga dana. Danas ćemo da plešemo razne igre i pesme. Meni se najviše sviđa pesma „Ljubav je“, rekao nam je Andrej.

I njegovoj drugarici Magdaleni se najviše sviđa pesma „Ljubav je“.

„ Uživala sam dok smo vežbali a mnogo puta smo se pripremali i radili. Naučili smo i došli smo ovde da odigramo plesove. Volim sve da igram a posebno „Sitno kolo“.

Nevena ima pet ipo godina. Ide u vrtić „Crvenkapa“.Voli da igra, pleše i raduje se ovoj priredbi, kako kaže.

„Nije mi bilo teško da naučim plesove. Moja sestra i ja igramo i plešemo svakodnevno i vrlo brzo sam naučila koreografije. Mama i tata su došli da me gledaju i želim da ih obradujem i budem najbolja“, kaže Nevena.  

Juče su manja deca koja pohađaju vrtić plesali iste koreografije u svojim vrtićima.

„Ovo je najdivnija i najmasovnija manifestacija koju smo osmislili u cilju da afirmišemo rad vaspitača i mališana“, dodala je direktorka Svetlana Mitić, koja je poslala je poruku ljubavi  i mira svim mališanima i njihovim roditeljima.

„ Volite svoju decu, grlite ih i ljubite, omogućite im da što više borave na svežem vazduhu, da rastu zdravo, da se druže sa vršnjacima i sa odraslima, da ih poštuju, a mi ćemo ih voleti istim žarom“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde