Naslovna Sve vesti Bujanovac Narodni univerzitet Niš otvara centre u Bujanovcu i Novom Sadu

Narodni univerzitet Niš otvara centre u Bujanovcu i Novom Sadu

313
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 02.06.2019

Narodni univerzitet Niš ove godine obeležava 65. godišnjicu postojanja i rada. Uspešnost rada Narodnog univerziteta Niš, ova obrazovna institucija potvrđuje širenjem svoje delatnosti ali i prostora na kome sprovodi edukacije.

U nedelji koja je pred nama niški Narodni univerzitet otvara dva nova centra.

„ Jedan osnivamo  u Bujanovcu a drugi u Novom Sadu. Time širimo svoje tržište. Postojimo u Kruševcu i u tom centru se odlično radi, a otvaranjem centara na krajnjem jugu i severu Srbije, ojačavamo svoj značaj na tržištu, širimo i usaglašavamo svoju delatnost sa Statutom koji predviđa da delatnost možemo da sprovodimo na čitavoj teritoriji naše zemlje. Mi smo jedina ustanova koja može da radi na teritoriji Niša, Srbije ali i van granica Srbije. Ponudićemo novim trištima sve ono što je prisutno u Nišu, a to je edukacija za više od 200 zanimanja u različitim oblastima. Time potvrđujemo da smo jedna od ustanova u samom vrhu neformalnog obrazovanja u Srbiji“ kaže Marija Ranđelović, direktor Narodnog univerziteta Niš.

 Neformalno obrazovanje će dobijati sve više na značaju, dodaje direktorka ove obrazovne ustanove.  

Narodni univerzitet edukuje i migrante koji se privremeno nalaze na teritoriji naše zemlje.

„Imamo pravo da edukujemo i  državljane  drugih država pa ćemo u budućnosti više razmišljati i u tom pravcu. Sada otvaramo centre u Srbiji.“

Ono što je veoma važno je da diplome koje polaznici steknu u okviru edukacije u Narodnom univerzitetu priznate su i van granica Srbije.

„Sertifikati Narodnog univerziteta Niš su značajni i priznati i van Srbije. Ljudi koji su se edukovali u Narodnom univerzitetu, kada sa našim sertifikatima odu u inostranstvo, bilo kratkoročno ili dugoročno, vrlo brzo dobijaju posao. Želja nam je da i dalje ostanemo ustanova koja se dobro kotira na tržištu i da opstanemo i širimo se“ , dodaje Marija Ranđelović.

Veća transparentnost, otvaranje novih smerova, prekvalifikacija i dokvalifikacija Nišlija, ali i i svih ostalih biće prioriteti Narodnog univerziteta u Nišu u budućem periodu.

“Moramo da pratimo tržište jer mi nismo budžetska ustanova već se isključivo finansiramo od svog rada. Uživamo veliko poverenje poslodavaca širom Srbije i taj rejting moramo da očuvamo”, dodaje Marija Ranđelović. .

Narodni univerzitet je nosilac sertifikata sistema kvaliteta: SRPS ISO  001/2008, SRPS ISO 14001/2005, SRPS OHSAS 18001/2008 čime se potvrđuje kvalitet rada i validnost sertifikata u zemlji i inostranstvu.

Polaznici osim što ovde mogu da nauče strane jezike mogu da se edukuju i za veoma popularna zanimanja.

Od početka godine ova obrazovna ustanova edukovala je štićenice Sigurne kuće Niš u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja. Nedavno je potpisala ugovor sa javnim ustanovama u gradu o obuci na znakovnom jeziku kako bi se olakšalo komuniciranje sa gluvim i nagluvim osobama  posebno u institicijama u kojima zaposleni imaju neposredne kontakte sa građanima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde