Naslovna Društvo Deca iz vrtića Zeka u poseti vojnog aerodroma u Medoševcu

Deca iz vrtića Zeka u poseti vojnog aerodroma u Medoševcu

337
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 24.05.2019

Deca predškolskog uzrasta vrtića Zeka JPU Pčelica u kostimima šarenih boja, posetila su vojni aerodrom u Medoševcu. Mališane su dočeakli piloti, predstavnici Vojske Srbije i upoznali male zeke sa načinom rada i funkcionisanja aerodroma. Posebno ih je oduševilo uzletanje aviona koje su ispratili gromoglasnim smehom, cikom i aplauzom. Na trenutak su bili i piloti i vojnici. Poseta aerodromu je organizovana u okviru tradicionalnog maskenbala JPU Pčelica Niš koji je, od prošle godine, izmešten iz vrtića.

„Ponosna sam na vaspitače Ustanove, ponosna na ovu divnu decu koja su protekle nedelje doprinela da Niš bude najlepši grad na planeti. Šarenilo boja na kostimima malih pčelica, na trenutak je zaustavilo svakog prolaznika koji je oduševljeno gledao u decu. Ovo je kruna svega onoga što vaspitači rade cele godine sa decom u vrtićima. U te kostime, u način na koji ih deca nose, utkani su sati rada sa njima, elementi glume, muzike, pokreta, igre“, izjavila je direktorica JPU Pčelica Niš Svetlana Mitić i istakla da su malene pčelice poslale najlepšu poruku ljubavi, mira i prijateljstva.

Obilazak vojnog aerodroma deo je tradicionalnog maskenbala JPU Pčelica Niš koji se od prošle godine preselio iz vrtića. Mališani svih 26 vrtića u kostimima upoznaju svet kroz posete svim gradskim institucijama, preduzećima, školama, opštinama i parkova. Maskenbal je deo Dana Ustanove koji se različitim manifestacijama obeležava krajem maja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde