Naslovna Društvo Niš će dobiti tri nova, bezbednija igrališta za decu

Niš će dobiti tri nova, bezbednija igrališta za decu

226
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 21.05.2019

Mobilijari za decu koji će se graditi na Somborskom i Vizantijskom bulevaru, preko puta  Osnovne škole “Učitelj Tasa”, biće bezbedniji za mališane koji se tu igraju. Izgradnja ovih, bezbednijih mobilijatra finansiraće se u okviru   projekta “Obnova i poboljšanje bezbedonosnih uslova dečijih igrališta” IPA 2014.

“ Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, nosilac projekta su Ministarstvo za sport i omladinu, Ministarstvo finansija i grad Niš je krajnji primalac” objašnjava sekretar Sekretarijata za omladinu i sport Saša Šagrić.

Grad Niš je aplicirao za više igrališta ali je Ministarstvo omladine i sporta izabralo samo već pomenuta tri.

Za sada nije poznato kada će zvanično početi radovi na modernizaciji igrališta, jer prema rečima sekretara, to ne zavisi od Grada.

“Sada smo obavešteni da smo dobili lokacije. Mi smo 2017. aplicirali sa projektom, očekujemo da nas Ministarstvo omladine obavesti o daljim koracima. Oni sprovode proceduru, raspisuju javnu nabavku i verovatno ćemo, kada bude izabran izvođač, biti obavešteni ko je izvođač i kada će početi radovi”,  pojašnjava Šagrić.

Rekonstrukcija igrališta u NIšu deo je projekta koji obuhvata obnovu, kako je rekao sekretar, tridesetak mobilijara u Srbiji, a za taj projekat je izdvojeno oko milion evra. Od veličine lokacije na kojoj će se igralište graditi zavisi i iznos sredstava i šta će sve od sprava i igračaka biti postavljeno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde