Naslovna Društvo SRPSKA SVETOVNA I ETNO MUZIKA U IZVOĐENJU HORA SA AMERIČKOG UNIVERZITETA

SRPSKA SVETOVNA I ETNO MUZIKA U IZVOĐENJU HORA SA AMERIČKOG UNIVERZITETA

186
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.05.2019

Prestižni hor „Schola Cantorum“ Univerziteta u Arkanzasu iz Amerike, održaće koncert u Nišu, i to zajedno sa Akadmskim horom Studentskog kulturnog centra Niš. Američko hor predvodiće dr Stephen Caldwell, dok će Akademski hor SKC-a nastupiti pod dirigentskom palicom mr Zoran Stanisavljević. Koncert horova je večeras u 20 sati u holu Univerziteta u Nišu. Pored dva hora nastupiće i perkusionista Boris Bunjac, profesor Fakulteta umetnosti. Ulaz je slobodan.

“Danas imamo veliko zadovoljstvo da ugostimo hor Univerziteta Arkanzas. Oni su odlučili da ove godine naprave turneju po Srbiji, gostuju u tri grada, Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Upravo iz tog razloga u svoj program su uključili nekoliko pesema iz srpske muzike tako da večeras imamo kombinovani koncert. U prvom delu koncerta hor će pevati srpsku muziku, Mokranjca i još neke obrade, a u drugom delu izvešće američke autore. Dve kompozicije izvešćemo zajedno sa horom iz Arkanzasa. Inače, u gostima nam je i Nikola Radan, flautista, koji je profesor na ovom Univerzitetu”, kaže dirigent Akademskog hora SKC-a Zoran Stanisavljević.

Prestižni hor iz Amerike u Nišu nastupa u okviru svoje internacionalne koncertne turneje po Srbiji. Horisti sa američkog Univerziteta su čitav prolećni semestar proveli proučavajući sprski pravoslavnu ali i svetovnu i etno muziku, a publika će upravo tu muziku i čuti u njihovom izvođenju na koncertu u četvrtak.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde