Naslovna Društvo Gradska opština Medijana pristupila izmeni Statuta

Gradska opština Medijana pristupila izmeni Statuta

208
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.05.2019

Na 18. sednici Skupštine Gradske opštine Medijana odbornici su razmatrali  i usvajili Predloga odluke o pristupanju izmeni Statuta Gradske opštine Medijana i razmatrali i dali  mišljenja na Predlog izmena i dopuna Programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2019. godinu.

“Danas smo odlučivali  o pokretanju Statuta Gradske opštine Medijana. To je samo usklađivanje sa Statutom Grada Niša i sa zakonom o lokalnoj samoupravi. Tiče se proširenja nadležnosti mesnih zajednica i nema nekih bitnijih i značajnijih izmena. Biće omogućeno da stručna javnost i zainteresovani građani daju svoje sugestije. Sledeća sednica Skupštine je planirana za jun i tada će se  izmene i dopune Statuta usvojiti. Što se tiče zahteva opozicije ona je tražila da se odbornici izjasne o tome da se u dnevni red uvrsti predlog da se smeni koordinator Kancelarije za mlade u GO Medijana”, rekao je predsednik Skupštine prof. dr Žarko Ranković.

Predstavnik opozicije Dragoslav Ćirković objasnio je da je opozicija tražila da se Vuk Mladenović, koordinator Kancelarije za mlade u Gradskoj opštini Medijana smeni sa te dužnosti , zbog “bahatluka i bezobrazluka koji je učinjen drugoj strani, koja nije politički istomišljenik. Zabrinjavajuće je da se dogodilo mladim ljudima”, rekao je Ćirković. “ Jedan od pet miliona” je legitiman protest  koji ima za pravo da kaže da mu se nešto ne dopada. Jedan od koordinatora Kancelarije za mlade, Vuk Mladenović je navodno pljunuo devojku koja je nosila transparent. Rečnik koji stariji koriste primenjuju sada mladi, što je nedopustivo, posebno u Gradskoj opštini Medijana koja je jedna od najuglednijih opština “, objasnio je Ćirković.

Odbornici su glasali ali većina je bila protiv da se ova tačka uvrsti u dnevni red tako da se o ovom “slučaju” nije govorilo na sednici Skupštine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde