Naslovna Društvo U KORITU GABROVAČKE REKE FOTELJE, AUTOGUME, GOBLENI, PATIKE , PLIŠANE IGRAČKE

U KORITU GABROVAČKE REKE FOTELJE, AUTOGUME, GOBLENI, PATIKE , PLIŠANE IGRAČKE

83
1
PODELI

Gradski Portal 018 – 12.05.2019

U trenutku kada svi govore o ekologiji i zaštiti životne sredine aktivisti Rade akcije Delijski vis su javnost ostavili bez reči kada su pokazali šta su sve izvukli iz Gabrovačke reke čisteći njeno korito. Sve je tu noglo da se nađe, cele dve fotelja, nekoliko automobilskih guma, drvene gajbice, patike i cipele, igračke i, da slika bude upotpunjena, slika sa ramom. Svemu tome treba dodati na desetine plastičnih džakova koje su napunili najrazličitijim otpadom. Mladi ljudi koji već dve godine pokušavaju da urede naselje u kome žive iz korita ove manje reke izvukli svu sve ono što su nesavesni građani danima ubacivali pretvarajući Gabrovačku reku u kontejner za kabasti i sve druge vrste otpada.

Aktivisti ove grupe su na svojoj Fejsbuk stranici su objavili fotografije snimljene tokom akcije na kojima se jasno vidi šta se sve nalazilo u koritu Gabrovačkereke.

“ Ovom prilikom apelujemo na sve građane da ne bacaju đubre u reku i da čuvaju okolinu”, dodali su iz Radne akcije Delijski vis na svojoj Fejsbuk stranici.

Udruženje Radne akcije Delijski vis brine o uređenju svog naselja, a Gabrovačka reka protiče upravo kroz njihovo naselje kome oni poslednje dve godine daju potpuno novi izgled. Reku su počeli da čiste sami, organizovanom akcijom, ali su onda pozvali i Komunalnu policiju kako bi i komunalni policajci reagovali na ovaj prizor. U pomoć im su im pritekla i neka komunalna preduzeća, pa su čizme za vodu dobili od JKP “Naisus”.

U Udruženju Radne akcije Delijski vis kažu da radili gotovo celog dana na čišćenju korita Gabrovačke reke i izbacili iz reke oko deset kubika otpada. Pridružili su im u akciji i načelnik komunalne policije Milan Đorđević i komunalna inspektorka opštine Palilula Ivona Murge.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde