Naslovna Društvo „Nedelje Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja 2019. godine

„Nedelje Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja 2019. godine

151
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 08.05.2019

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja u 2019. godini, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je “Ljubav”.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koji se obeležava 8. maja, na rođendan našeg osnivača Anrija Dinana, je godišnja proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Svake godine, društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta u svojim zemljama.

Crveni krst Niš u okviru „Nedelje Crvenog krsta“ realizovaće različite akitvnosti:

8.MAJ – Sednica Skupštine Crvenog krsta Niš u prostorijama Crvenog krsta Niš sa početkom u 15,00 časova.

9.MAJ – U prostorijama Dečijeg kulturnog centra u Čairu sa početkom u 11 časova, organizovaće se manifestacija u kojoj će učestovati predškolci i učenici osnovne škole „Učitelj Tasa“ , učenici Specijalne škole Bubanj i pobednici Majske pesme 2018. godine iz Dečijeg kulturnog centra, ovom prilikom organizovaće se i svečani prijem predškolaca u Crveni krst.

10.MAJ – U okviru podrške i saradnje Crvenog krsta i Specijalne škole Bubanj, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.

11.MAJ – U prostorijama Crvenog krsta Niš u ulici Obrenovićeva 39, sa početkom u 13:00 časova, Nacionaloni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležiće se podelom priznanja davaocima za 35 davanja i podelom nagrada pobednicima konkursa Crvenog krsta „Krv život znači“.

13.MAJ – Donacija garderobe osobama sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe.

14.MAJ- U okviru podrške deci sa spesijalnim potrebama i saradnje Crvenog krsta i škole „Carica Jelena“, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.

15.MAJ- Manifestacija provodom realizacije programa Psihosocijalne podrške i programa borbe protiv trgovine ljudima u parku „Čair“.

13.-15. MAJ- U okviru međuregionlane saradnje Crvenog krsta Niš i Crvenog krsta Ćustencil-Bugarska, na poziv Crvenog krsta Čustedil ,delegacija Crvenog krsta Niš predstaviće program prve pomoći, kojom prilikom će volonteri obe organizacije imati zajedničku vežbu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde