Naslovna Društvo Premijera predstave „Vuk koji je ispao iz knjige”

Premijera predstave „Vuk koji je ispao iz knjige”

97
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 25.04.2019

U četvrtak 25. aprila u 20 časova u Pozorištu lutaka održaće se premijera predstave „Vuk koji je ispao iz knjige” u režiji Dragoslava Todorovića.

Reč je o duhovitoj priči belgijskog pisca i autora stripova Tijerija Roberhta. Junak priče je naoko strašni vuk, koji je slučajno ispao iz police sa knjigama, u sobi u kojoj drema veliki mačak. Bežeći od mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali, avaj…ni u jednu priču se ne uklapa: u priču o ovčici Aski stigao je prerano, zatim pravi zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, potom neslavno prođe u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, posle još naljuti barona Minhauzena, a onga ga još umalo ne pojede veliki kineski zmaj… I to baš pred sam kraj! A da li će na kraju vuk ipak pronaći svoje pravo mesto?

Jer… baš kao i o priči o vuku koji je ispao iz knjige… svako u životu prolazi kroz neočekivane i neobične situacije, tražeći svoju pravu ulogu i svoje mesto pod suncem.

Dramatizaciju je uradila Marina Bjelić Đurić, kreaciju lutaka, scenografije i kostima potpisuje Irina Somborac, muziku Vladimir Pejković.

Igraju: Mladen Milojković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

Predstava je namenjena uzrastu 5+.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde