Naslovna Društvo Preko 300 učesnika na manifestaciji “Svi hajd’ na ples”

Preko 300 učesnika na manifestaciji “Svi hajd’ na ples”

128
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 20.04.2019

“Svi hajd’ na ples!“  naziv je manifestacije koja je danas u Parku Svetog Save okupila nekoliko stotina dece i mladih zaljubljenika u ples i igru. Mladi i deca na pozornici ali i u publici koje je, osim same manifestacije, okupio i praznik Vrbica, pevali su, plesali igrali balet, dens i oduševili sve one koji su od 14 do 18 sati šetali Parkom.  Plesali su klubovi:Plesni klub Ragnorok iz Kuršumlije, Swkcija ritmičke gimnastike Dečjeg kulturnog centra, Baletski studio “Marija Senćanski”, Baletski studio Elene Pilipenko, Fenix danse studio, Capoeria Senzata, Boom 018.

Manifestacija  je organizovana je povodom obeležavanja Međunarodnog Dana plesa. Ućestvovalo je  17 plesnih klubova  iz Niša, Kuršumlije i Lazarevca, kao i udruženja i grupe koje se bave sportom, ekologijom i promocijom zdravog stila života i kulturnih vrednosti, Extreme Danse Studio, Gallaxis Danse Studio, Kolus iz Lazarevca, Top form fitness,  PK Swing Noš- Continium, Urban Danse studio, Duende danse, Gimnastički klub Gimnastix, Sekcija modernih plesova “Teodora, Danse Club Revolution.


Biljana Bainović – udruženje “Optimum” iz Niša

“ Danas obelažavamo Međunarodni dan plesa koji je 29. aprila ali smo mi želeli  da ovu manifestaciju odvojimo od praznika, pa smo zbog toga odlučili da to bude danas. Preko 300  plesaća ima svoje tačke. Manifestacija nije takmičarskog karaktera ali ima humanitarni karakter. Ideja nam je da širimo svest o zdravom načinu života , o sportskim aktivnostima , i da potvrdimo koliko su one važne za nas i koliko je važno da vodimo računa o svom mentalnom i fizičkom zdravlju”, rekla je organizator Biljana Bainović iz udruženja “Optimum” iz Niša.

Organizator je udruženje “Optimum”  (Omladinski Progresivni Tim Udruživanja Mladih) iz  Niša uz pomoć  mnogobrojnih sponzora. Manifestaciju je podržala i Gradska Opština Medijana.

“ Optimum okuplja i studente ali i doktorante, mastere pedagogije, psihologije , sociologije i socijalnog rada. Mi smo svi ljubitelji plesa i želeli smo da obeležimo Dan plesa. Ovo je treća godina kako obeležavamo  ovaj dan”  dodaje  Biljana Bainović.

Uz igru i ples deca su učestvovala i u  likovnim radionicama koje je  organizovao Dečji  kulturni centrar, kao i u  radionicama  koje su organizovale Ekološka organizacija Zeleni Ključ, Školica Sporta Štrumf  koja je sa mališanima imala sportske aktivnosti  ispred bine i drugi.

 Osim radionica i nastupa plesnih klubova, publika je  da uživa u predstavi Liberta Teatra iz Vladičinog Hana.

“U goste su nam došli Liberta Teatar iz Vladičinog Hana koja je nastupila sa predstavom “Modrna Pepeljuga. Manifestacija je imalai humanitarni karakter, jer su volonteri  tokom  događaja prikupljali čepove sa plastičnih flaša kako bi doprineli akciji „Čep za hendikep“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde