Naslovna Društvo Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja: Za ispitivanje srca potrebno je...

Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja: Za ispitivanje srca potrebno je tri do pet dana!

600
0
PODELI

Gradski portal 018 – 19.04.2019.


Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška  Banja” jedan je od najsavremenijih i najopremljenijih instituta takve vrste u Srbiji. Ova zdravstvena, naučno-nastavna i istraživačka ustanova bavi se lečenjem i rehabilitacijom pacijenata obolelih od kardiovaskularnih i reumatskih bolesti. Institut je opremljen savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje u oblastima neinvazivne kardiološke dijagnostike, reumatologije i ortopedske hirurgije.

O tome šta sve može da pruži pacijentima ali i zdravim osobama , danas  je na Sajmu turizma u Nišu na prezentaciji Instituta govorio dr Bojan Ilić, pomoćnik direktora Instituta.

“Institut je opremljen savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje u oblastima neinvazivne kardiološke dijagnostike, reumatologije i ortopedske hirurgije.Ovde se lekari i medicinsko osoblje bave  lečenjem i rehabilitacijom. Imamo najbolju i najširu ponudu ako ne u regionu onda u Srbiji. Stalno radimo na usavršavanju opreme, usluge. Ne bavimo se samo rehabilitacijom već sveobuhvatnim procesom, počevši od prevencije, lečenja i rehabilitacije pre svega kardiovaskularnih, reumatskih  bolesnika. Mi smo jedna od retkih ustanova koja pored rehabilitacije ima i bolničko odeljenje za kardiovaskularnea , reumatska i odeljenje ortopedije koje se bavi operacijama kukova i kolenih zglobova.”

dr. Bojan Ilić

Kako dr. Ilić kaže u okviru Instituta svake godine nabavlja se nova oprema a posebno su ponosni na “ perfektno obrazovan,  stručan kadar koji u svakom trenutku može da pruži uslugu klijentima., koji su i i potpuno zdrave osobe ali i oni koji su preživeli neku kardiovaskularnu, reumatsku ili ortopetsku traumu.

“Za zdrave osobe postoji posebna ponuda – velnes centar koji oporavlja i telo i dušu” kaže dr Ilić i dodaje da postoji i  koompletan program za bolesnike.

“Možemo da pružimo sve usluge koje naše klijente ili bolesnike interesuju”.

Rad u ovom institutu se stalno unapređuje..

Novine su stalne, kako u pogledu kardiovaskularne opreme tako i u ostalim oblastima. Nabavljamo svakodnevno kardiovaskularna oprema za funkcionalno ispitivanje srca”, tvrdi dr Ilić.

Sve je veći broj korisnika koji u Banji želi da se odmori i rehabilituje.

U velnes centru stalno uvodimo nove vrste masaže, knezi terapije, terapije sa bolesnicima . Pratimo najnovije standarde i stalno se usavršavamo. U institutu imamo vrsno osoblje koje je ovladalo upotrebu aparata i pacijent dobije najbolju uslugu”

U sklopu instituta postoje bolnička odeljenja ,specijalizovana kardiovaskularna rehabilitacija, kao i velnes centar. Zaokružen je proces i svako može da ispuni svoje potrebe.

Kako kaže dr Ilić “kada su u pitanju bolesnici tu smo možda i najbolji, kako od samog lečenja, terapije tako i rehabilitacije. Retko gde možete da nađete na jednom mestu sve što je potrebno za zdravlje, kao što je slučaj kod nas.”

“Kako bi ispunili sve zahteve potencijalnih korisnika naših usluga imamo i paket aranžmane. Ko hoće da ispita svoje srce to može  da učini za tri do pet dana, i da za sto vreme da sazna stanje kardiovaskularnog sistema.  Ukoliko neko želi da se bavi sportom može da ispita stanje svog srca  i da sazna može li i na kom nivou da se bavi sportom “.

Ovde dolaze i bolesnici koji se oporavljaju posle trauma , nakon ortopedskih operacija kuka, trauma lakta .

“U tom pogledu imamo najsavremeniju opremu. Pružamo ultrazvučne, laserske i po meni najbitnije terapije putem blata i peloida, balneofizikalnim tretmanom”. – naglašava dr Ilić

Jednu banju ne čini oprema nego ljudi.

“Svi radnici su nam vrhunski i rade na korist klijenata jer sa vrhunskom opremom treba da rade vrhunski stručnjaci.   Fizioterapeuti, doktori fizijatri, internisti, kardilolozi reumatolozi i ostali rade timski, multicentrični rad.”

U Institutu – Radon ,Termama, Zelengori  i Starom kupatilu  ima 560 ležaja i njihova popunjenost je potpuna, uvek se traži krevet više.

“ Prošle godine smo imali preko 90 posto popunjenosti”  

Kroz ovaj institut godišnje prođe  24000 papacijenata različite kategorije i potreba.

Ono što nedostaje ovom Institutu je  invazivna dijagnostika  ispitivanje kardiovaskularnih sistema koronarografije.

“ Imamo obučen kadar za to  jedini južno od Beograda koji može da radi i koji ima sedam spremnih lekara koji bi za tri do šest meseci mogli da ovladaju tom metodom . Bili su na obuci. Spremni smo da uložimo sopstvena sredstva za opremu, a očekujemo pomog Grada i Republike”

Sa tom opremom institutu Niška banja smeši se svetla perspektiva  i bila bi ustanova sa potpuno zaokruženim procesom, od profilakse do lečenja i rehabilitaciju , uz idealne mikroklimatske uslove.

Banja se nalazi na odličnoj nadmorskij visini, sa klimom i mikroklimom  koji pogoduju pre svega reumatskim i srčanim bolesnicima

Intitut predviđa i akcije za određene grupe, penzionere- Popusti postoje ali svi koji su zainteresovani treba da se obrate službi marketinga kako bi saznali o kakvim popustima i akcijama je reč, rekao je pomoćnik  direktora Instituta Niška Banja dr. Bojan Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde