Naslovna Društvo GO Medijana – u susret Lazarevoj suboti i Uskrsu

GO Medijana – u susret Lazarevoj suboti i Uskrsu

358
0
PODELI

Gradski portal 018 – 19.04.2019.

Ove nedelje Gradska opština Medijana ima dve velike akcije. Jedna je u toku,  učešće na Međunarodnom sajmu turizma koji je juče počeo, gde predstavlja udruženja sa kojima opština sarađuje i saradnja sa Unijom pekara.

Druga će se održati sutra u 10 sati ispred Hrama cara Konstantina i Carice Jelene.

Obeležavamo Vrbicu u 10 sati ispred Hrama cara Konstantina i Carice Jelene. Podelićemo venčiće, knjige i zvončiće našim najmlađim sugrađanima. To je ono što će obeležiti ovu nedelju“, kaže šefica Kabineta predesnika GO Medijana Dušanka Kitanović. Ona dodaje da su već spremili zvončiće u saradnji sa Hramom Cara Konstantina i Carice Jelene. Tada ćemo podeliti knjige sa Festivala Dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu koji je održan krajem marta.“

Druženje sa najmlađima na Lazarevu subotu koja u pravoslavlju važi za „praznik dece“ i „dečje radosti“ niška opština organizuje tradicionalno.

Već sledeće nedelje biće održana uskršnja akcija podele pomoći najugroženijim stanovnicima Gradske opštine Medijana.

Dusanka Kitanovic, sefica kabineta GO Medijana

„To je nastavak saradnje sa Unijom pekara u Nišu. Imali smo jednu akciju krajem prošle godie i bilo je dosta naših sugrađana koji su bili zainteresovani da dobiju pakete ali nisu mogli . Ovoga puta sagledaćemo njih. Pripremiii smo namirnice , pre svega jaja, koja su na neki način simbol Uskrsa. Pridružiće nam se preduzeća sa našeg područja , Unija pekara i još neka udruženja. Unija pekara uvek prati rad GO Medijana, ne samo samo sa ovim akcijama. Tada ćemo dati i dve sušilice na poklon dečjim klinikama Kliničkog centra u Nišu. To će im značiti za neku njihovu potrebu. Očekujemo da sa unijom pekara nastavimo saradnju kao što je bila i do sada, sa svim našim udruženjima“, dodaje Dišanka Kontanović

Ono sto im je još početkom godine „vetar u leđa dalo za dalji rad „ je obuka koju je ova opština održala za pisanje projekata za nevladin sektor gde je bilo preko 30 udruženja.

„Utisci su sjajni svih onih koji su u ta dva dana koliko je bilo predviđeno za udruženja, da su uspeli da saznaju ono što do sada nigde nisu . Dobili su uputstva kako se pišu projekti i šta je najznačajnije, gde greše i kako mogu da isprave greške. u pisanju projekata. „

Kitanović kaže da će „ u dogledno vreme raspisati poziv za projekte koji će se finansirati iz budžeta Gradske opštine Medijana za 2019. godinu i objaviti obrasce na sajtu Opštine, kao što su i do sada činili.

„Pozvaćemo udruženja da i ove godine sarađuju sa nama i na taj način predstavimo centralni gradsku opštinu kojom Niš može da se ponosi.

Od juče Gradska opština Medijana ima i svoj štand na Međunarodnom sajmu turizma i rekreacije .

 „To je na neki način promocij gradske opštine Medijana i svih njenih rezultata postignutih prošle i ove godine. Prošle godine smo takođe učestvovali na ovom sajmu i imali zapaženo izlaganje i izlagače.

O učešću Gradske opštine Medijana Gradski portal 018 će pisati .  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde