Naslovna Društvo Održan seminar “Radio dani RAB Srbija” – na jednom mestu 154 lokalnih...

Održan seminar “Radio dani RAB Srbija” – na jednom mestu 154 lokalnih radio stanica!

90
0
PODELI

Gradski portal 018 – 17.04.2019.

Najbrojnije medijsko udruženje u Srbiji RAB Srbija po 17. put organizovalo je stručni seminar “Prolećni Radio dani” koji je ove godine održan na Zlatiboru od 14. do 16. aprila. Udruženje RAB Srbija, trenutno okuplja 154 radio stanice iz Srbije, Skupu je prisustvovala i ekipa Bum radija, kao član Rab-a.

Sedamnaesti  po redu „Radio dani“ okupili su medijske profesionalce iz zemlje i inostranstva, a skup su u nedelju otvorili državni sekretar za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović, član Saveta REM-a Goran Peković i predsednica Udruženja RAB Srbija, Maja Rakovic.

Aleksandar Gajović, foto:rab srbija

Na ovom najvećem regionalnom medijskom skupu, predstavnici radio-stanica, članica RAB-a, kao i gosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije imali su priliku da razmene mišljenja na okruglom stolu ,,Digitalizacija radija u Srbiji”, kada su panelisti biti predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, RATEL-a, REM-a, RTS-a i JP ,,Emisiona tehnika i veze”. Specijalni gost bila je glumica Tanja Bošković.

Tanja Bošković, foto: rab srbija


Govorilo se i o načinima da se radio što bolje i kvalitetnije čuje, kako da se približi novim generacijama kroz društvene mreže i druge platforme. Seminar je tradicionalno završen Skupštinom RAB-a, a novo “jesenje” druženje zakazano za kraj oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde