Naslovna Društvo Deseta samostalna izložba Mine Stefanović iz Niša

Deseta samostalna izložba Mine Stefanović iz Niša

64
0
PODELI

Gradski Portal 018 -17.04.2019

Ljubitelji umetnosti imaće priliku da još jednom uživaju u radovima umetnice Mine Stefanović izNiša. Izložba pod nazivom “end me.” biće otvorena 21.aprila u kafe galeriji Dnevna soba u Nišu, sa početkom u 20 sati.

Deseta samostalna izložba Mine Stefanović predstavlja ciklus crteža nastalih tokom 2018. i 2019.godine, a teme kojece se provući kroz izložbu su teme kojima se umetnica najčesće bavi, a koje su često smatrane tabu temama u Srbiji.

Ovaj ciklus crteža Mina naziva svojom prekretnicom, nečim sasvim novim za njen vid stvaralaštva i novom šansom da izazove samu sebe. Inspiraciju nalazi u ženama I u životnim situacijama. Svi radovi koji će biti izloženi su jako lični jer kako i sama kaže najbolje poznaje sebe.

Mina Stefanović rođena je 29.08.1988. godine u Nišu. Godine 2007. upisuje engleski jezik i književnost u Nišu.

Bavi se vizuelnom umetnošću – ilustracijom, fotografijom i kratkim videima. Ostvarila je saradnju sa izdavaćkom kućom “SvetStripa”( “Veseli četvrtak”) 2017. godine gde se pojavila u desetom izdanju revije “Kiša” kao illustrator, jednog od najpopularnijih strip junaka, Dilan Doga.

Do sada je održala devet samostalnih izložbi pod nazivom “Mimikrija”, “In utero”, “Bareback”, “34”, “INSIDE” i “Goddess” ; učestvovala je na jednoj grupnoj (City vibe) u Nišu, Beogradu i Pančevu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde