Naslovna Sve vesti Bela Palanka ŽORK “Remesiana” Bela Palanka – proslavili ulazak u Prvu rukometnu ligu Srbije

ŽORK “Remesiana” Bela Palanka – proslavili ulazak u Prvu rukometnu ligu Srbije

498
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.04.2019

U sportskom centru “Banjica”, u Beloj Palanci u subotu 13.aprila odigrana je revijalna utakmica između ŽORK “Remesiana” Bela Palanka i ŽRK “Mladost” iz Kuršumlije. Ovom utakmicom rukometašice ŽORK “Remesiana” proslavile su ulazak u Prvu rukometnu ligu Srbije, grupa Istok. Da su plasman u viši rang takmičenja zaslužile govori njihova dobra igra i pobeda u svih 10 utakmica, kao i neverovatna gol razlika od plus 198. Nakon predstavljanja rukometašica i intoniranja himne počela je revijalna utakmica. U prvom tajmautu, koji je zatražio trener domaće ekipe, predsednik kluba Aleksandar Pejčić je Ivani Pejčić koja je od osnivanja igrala i bila kapiten uručio statuetu za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju kluba.

Na poluvremenu utakmice podeljene su zahvalnice za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju ženskog rukometnog kluba “Remesiana” opštini Bela Palanka, treneru kluba, predsedniku ORK Bela Palanka, kao i sponzorima. Zahvalnice je podelio predsednik ŽORK “Remesiana” Aleksandar Pejčić, a nakon toga nastupila je i baletska sekcija Ustanove kulture “Remezijana” sa dve koreografije. Iako revijalna i bez rezultatskog značaja, utakmicu je obeležio veliki broj golova koje su postigle slavljenice. Pobedile su rezultatom 27:13.

Medalje našim rukometašicama podelio je predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković, a pehar za osvojeno 1. mesto u 2. ligi “Morava” uručio im je Miki Zlatković, član Upravnog odbora RSS.

ŽORK “Remesiana” osnovan je 30. aprila 2014. godine. Kroz klub je prošlo oko 50 rukometašica, uglavnom iz Bele Palanke, a sa njima je od osnivanja radio trener Mladen Todorović koji je jedan od najzaslužnijih za pobede i postignute rezultate.

Nije bilo lako doći do ovde, ali uz rad, trud i prijateljstvo sve je lakše, kažu naše rukometašiceZadovoljstvo zbog plasmana u viši rang takmičenja, tačnije u Prvu rukometnu ligu Srbije, grupa Istok nije krio ni predsednik kluba Aleksandar Pejčić koji je i jedan od osnivača i velika podrška našim igračicama.

U narednoj sezoni, naše rukometašice nadmetaće se sa daleko jačim protivnicama iz Niša, Bora, Negotina, Jagodine, Leskovca idr gradova, a vetar u leđa svakako će im biti i publika koja im puno znači.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde