Naslovna Sve vesti Niš Nišlije osvojili srebro na Međunarodnom karate turniru “Zlatni pojas”

Nišlije osvojili srebro na Međunarodnom karate turniru “Zlatni pojas”

168
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.04.2019

Najmasovniji i najprestižniji međunarodni karate turnir Zlatni pojas, koji je juče održan  u Čačku, doneo je Nišlijana nova priznanja i odličja. Takmičari karate kluba Elid su na ovom turniru osvojili dve srebrne medalje.
Dimitrije Ristić iz ovog kluba,  reprezentativac Srbije u svojoj kategoriji, zauzeo je drugo mesto u konkurenciji 20 juniora. On je pobedio  takmičare iz Slovačke, Mađarske, Crne Gore i Srbije.

Zlatnu medalju sa Prvenstva Srbije za seniore opravdala je srebrna medalja seniorskog kata tima u sastavu Andrija Stanković, Dimitrije Ristić i Petar Rupčić koji su ostvarili zapažen rezultat i pokazali svoj kvalitet i na međunarodnoj sceni.

Na turniru u Čačku  učestvovalo je  preko 1300 takmičara iz 25 zemalja. Ovo je među najkvalitetnijim  i najmasovnijim turnirom a zaslugu za ovakvu prestižnost turnir ima zahvaljujući njegovoj  tradiciji. Naime, ova karate turnir traje već 48 godina.

 Srbija i Čačak su tradicionalni domaćini ove velike sportske manifestacije.

“Okupiti ovako veliki broj takmičara iz mnogih zemalja, to je velika čast i odgovornost za našu zemlju. Organizujući ovaj turnir želeli smo da pokažemo svima koliko je karate pozitivan, masovan i popularan sport. Nadamo se da će svi učesnici i gosti osetiti i videti energiju, znanje i gostoljubivost naših ljudi i stalno nam se vraćati. Zato je ovaj događaj više od samog takmičenja. On je spoj prijateljstva, umetnosti i karatea. Uveren sam da će Srbija i Čačak, kao i mnogo puta do sada opravdati ukazano poverenje. Svim učesnicima želim da ovaj događaj, za njih same ali i za karate sport, bude doživljen kao nejezičan dijalog u duhu sportske filozofije. Jer, karate svojom savremenošću govori sve jezike i povezuje sve ljude i generacije, bez obzira na rasu, pol, veru i politički status. Neka pobedi najbolji”, rekao je, najavljujući turnir Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije i Generalni sekretar karate federacije Balkana.

Takmičare karate kluba Elid već narednog vikenda očekuje nastup na Kupu uže Srbije koji je kvalifikativnog karaktera za Kup Srbije koji ce se održati početkom maja meseca    

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde