Naslovna Sve vesti Niš PREDSTAVNICI KKK NAIS NA ŽREBU ZA EVROPSKO PRVENSTVO C DIVIZIJE U SOF

PREDSTAVNICI KKK NAIS NA ŽREBU ZA EVROPSKO PRVENSTVO C DIVIZIJE U SOF

172
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 10.04.2019

Danas je u Sofiji, u organizaciji Međunarodne federacije košarke u kolicima (IWBF) održan žreb za Evropsko prvenstvo C divizije koji će biti od 29. jula do 03. avgusta ove godine. Delegaciju Saveza košarkaša u kolicima Srbije je predvodio predsednik te organizacije, Vladimir Kuzmanović, a delegacija je brojala još dva člana, oba iz Niša, Miljana Hadžovića, trenera i Aleksandra Dinića, ograča KKK „Nais“.

Voljom žreba, Srbija je svrstana u grupu B sa Irskom i Grčkom, dok su u grupi A Češka, Portugal, Mađarska i Bugarska. Prve tri prvoplasirane ekipe imaju prohodnost u viši rang, pa će već sledeće godine igrati Evropsko prvenstvo B divizije.

„Zadovoljan sam žrebom, grupa je ujednačena, pa ne sme biti opuštanja. Sa završetkom prošlog Evropskog prvenstva C divizije održanog u Brnu 2017. godine počeli smo sa pripremama za ovo prvenstvo.“ – bile su prve misli predsednika Vladimira Kuzmanovića.

On je objasnio da je Savez košarkaša u kolicima Srbije mesto za sve klubove, trenere i igrače, pa je logičan potez da članovi delegacije saveza budu iz Niša.

„Niš je veliki potencijal u srpskoj košarci u kolicima. Imaju redovne treninge, solidne uslove za trening, perspektivan stručni kadar, (za sada) dovoljan broj kolica i kolosalnu podršku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Ubrzo se očekuje se da predstavnici iz Niša budu u organima uprave, ali i u akcijama reprezentacije u stručnom i igračkom kadru.“ – izložio je Saveza košarkaša u kolicima Srbije njen predsednik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde