Naslovna Društvo DEVETOGODIŠNJA SOFIJA RODIĆ SE CELJA VRATILA U NIŠ SA SREBRNOM MEDALJOM I...

DEVETOGODIŠNJA SOFIJA RODIĆ SE CELJA VRATILA U NIŠ SA SREBRNOM MEDALJOM I PEHAROM

170
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 01.04.2019

Sofija Rodić iz Niša osvojila je srebrnu medalju i srebrni pehar za sveukupni plasman na takmičenju koje je ovog vikenda održano u Celju, a okupilo je 164 takmičara iz 9 zemalja, Luxemburga, Nemačke , Austrije , Slovačke , Mađarske , Slovenije , Bosne i Hercegivine, Srbije i Hrvatske.

“Na tom takmičenju je 2017.godine Sofija i počela sa profesionalnim klizanjem”, kaže njen otac Petar Rodić. “Sada je Sofija ma ovom takmičenju imala dosta dobrih i uzbudljivih trka, a najzanimljivija je bila finalna na 333 metara , gde su na samom startu pri prvoj krivini , pale sve 6 takmičarke pri borbi za što bolje zauzimanje pozicije te finalne trke i start se ponovio i na tom startu , Sofija je iz 3 staze uspela da bude prva i tako ubedljivo povela trku i još ubedljivije i završila kao prva”, objašnjava Petar Rodić.

Na takmicenju je Sofija zauzela drugo mesto i srebrnu medalju, a imala je trke na 500 , 222 i 333 metara.

“Pored toga, Sofija je osvojila i drugo mesto i srebrni pehar u ukupnom plasmanu za celu takmičarsku sezonu što je ogroman uspeh , sobzirom da je kroz sva ta takmičenja prošlo puno dece iz cele Evrope i shodno njenim uspesima , realno je reći da je Sofija u ovoj sezoni jedna od najboljih u svojoj kategoriji. Da ima uslove za treninge kakve imaju deca iz cele Evrope , verovatno bi bila i najbolja”, ističe Petar Rodić.

Pored Sofije Rodić na ovom takmičenju nastupila je i Petra Marković i osvojila je 7 mesto, što je isto veliki uspeh.

“Sezonu smo završili veoma uspešno i već sada smo napravili plan i program priprema za sledeću. U sezoni 2018-2019.godine Sofija je osvojila 12 medalja i 2 pehara, a učestvovala je na 9 takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde