Naslovna Društvo Otvorena nova ispostava saobraćajne policije ”Stanica Istok”

Otvorena nova ispostava saobraćajne policije ”Stanica Istok”

444
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 25.03.2019

“Tokom ove godine  doći će u Niš  pedeset novih policajaca, čime će se popuniti sva nedostajuća radna mesta”, najavio je nova zapošljavanja policajaca danas u Nišu Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prilikom otvaranja nove ispostave saobraćajne policije. On je rekao i da će oni koji rade najteži posao, a to su policajci, dobiti još jedno povećanje plate.

Nova stanica nalazi se u Ulici Vojvode Mišića, u zgradi u kojoj se nalazi Niška televizija.

Policija je “useljena” pre nekoliko dana a danas je svečano otvorio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.  Renovira se i mesna zajednica u Opštini Palilula, rekao je  Stefanović, koja će uskoro biti nova policijska ispostava u Nišu.

Ministar Stefanović je kazao da će država Srbija učiniti sve kako bi uslovi za rad i materijalni položaj pripadnika svih sektora policije bili što bolji, jer je, kako je rekao, ”bezbednost građana i imovine, ali i bezbednost svih učesnika u saobraćaju na prvom mestu”.

„Ovim pokazujemo da policija o ovom velikom gradu vodi računa i da nam je jako važno da se građani Niša osećaju bezbedno“, poručio je ministar Stefanović.

Nebojša Stefanović je rekao da statistički podaci pokazuju da je stanje bezbednosti u Nišu iz godine u godinu sve bolje, ali da se on ne osvrće više samo na statistiku, već je, kako navodi, prešao na „sledeći nivo“ i sada želi da čuje šta kažu građani i kako osećaju svoju situaciju i bezbednost i šta je to što još policija može da uradi.

„Gradimo policiju koja je policija građana. Policiju koja dobro razume šta su potrebe naroda i policiju koja ovaj posao radi onako kako građani to od nas očekuju i žele. Ja mogu da kažem da se Niška policija dobro snašla i da je radila na rasvetljavanju nekih slučajeva koji su u prošlosti zabrinjavali građane Niša“, rekao je Stefanović .

Ministar Stefanović je rekao da se nikada neće zaboraviti žrtve koju je policija podnela tokom ratnih bombadovanja. Stoga će se i dalje država Srbija starati da deca poginulih policajaca mogu da se školuju i da se zaposle nakon završetka školovanja.   

”Nove prostorije i automobili su malo za sve ono što vi, naši policajci činite svakog dana u borbi protiv kriminala. Niš je bio i ostaće siguran grad zahvaljujući vama. U Niš turisti dolaze u sve većem broju ne samo zbog hrane i dobrog provoda – već i zbog toga što se osećaju sigurno. Zahvaljujući vama. Iako to ponekad ne izgleda, znajte da vam je svaki građanin, svaki gost ili prolaznik zahvalan za ono što radite u vašem svakodnevnom poslu. Mi kao gradska vlast učinićemo sve što je u našoj moći da vam svakodnevno obavljanje dužnosti bude lakše jer smo svesni koliko značite za naš grad”.

Ovim rečima obratio se Gradonačelnik Darko Bulatović pripadnicima policijske uprave u Nišu na ceremoniji otvaranja nove ispostave saobraćajne policije.

Gradonačelnik Bulatović uručio je načelniku Policijske uprave u Nišu Slaviši Virijeviću ključeve četiri nova automobila, tri “škode” i jedno terensko vozilo koje će saobraćajni policajci koristiti za uviđaje. Ovo je donacija Grada, koja će, istakao je, biti od velikog značaja za rad policije u obavljanju svakodnevnih dužnosti, a u cilju povećanja bezbednosti svih građana.

Nakon otvaranje Stanice saobraćajne policije „Istok“ ministar je u holu Policijske uprave položio venac i odao počast nastradalim policajcima u NATO bombardovanju 1999. godine.

Podsetio je  da je u periodu bombardovanja poginulo 165 policajaca.

„Pripadnici policije u tom periodu bili su jedan od ključnih oslonaca naše zemlje po pitanju bezbednosti. Pripadnici vojske, policije i ceo naš narod borili su se da zaštite slobodu svoje zemlje i mislim da je to bilo nešto najhrabrije i najvrednije što smo mogli da uradimo“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde