Naslovna Društvo General Vladimir Lazarević – Srbija nema pravo na zaborav, a ima...

General Vladimir Lazarević – Srbija nema pravo na zaborav, a ima pravo i obavezu da bude jedinstvena u odbrani zemlje i odavanju počasti stradalima.

60
0
PODELI

Gradski portal 018 – 23.03.2019.

U Nišu se sutra uveče obeležava 20 godina od početka NATO agresije na našu zemlju. Danu sećanja na žrtve prisustvovaće državni vrh, predstavnici vojske, crkve, diplomatskog kora i građani. Ovom skupu prisustvovaće i general Vladimir Lazarević penzionisani general-pukovnik i nekadašnji ratni komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije. On je danas uputio poziv Nišlijama i svim Srbima da sutra zaborave na razlike, da dođu u Niš i na dostojanstven način odaju počast stradalim žrtvama NATO agresije.

“Sutra u Nišu na centralnom obeležavanju želim da se sretnem sa građanima Niša i ostalog dela Srbije , da na dostojanstven način odamo poštu stradalnicima NATO agresije i priznanje onima koji su životima branili zemlju. Nikakva podela, ni po kakvom pitanju, nije potrebna Srbiji. Pozivam sve da, kao što smo herojski branili zemlju, na dostojanstven način obeležimo 20 godina od zločina. Da to bude još jedna poruka onima koji su nas uništavali, da smo jedinstveni kako u odbrani zemlje, tako i u odavanju počasti stradalnicima u NATO agresiji”, rekao je general Lazarević koji će se sutra susresti i sa svojim saborcima, iz Treće armije. On je dodao da Srbija i Srbi ne smeju da zaborave svoje žrtve. “Srbija, nema pravo na zaborav na zločine počinjene nad građanima i narodom Srbije. Nema pravo da zaboravi više hiljda poginulih , stradalih civila i preko 1000 pripadnika snaga bezbednosti , snaga MUPA i Vojske Jugoslavije koji su stradali u odbrani zemlje. Nema pravo Srbija na zaborav katastrofalnih posledica te agresije, uništavanje kompletne privrede, infrastrukture Srbije, od kojih će ko zna kada Srbija da se oporavi. Naročitio Srbija nema pravo na zaborav posledica koje će još hiljadama godina da se manifestuju na zdravlje svih nas koji živimo u ovoj našoj lepoj Srbiji” rekao je general Lazarević za Gradski portal 018.

General Lazarević ističe da “ Srbija i Srbi imaju veliku obavezu sutra, i ne samo sutra u Nišu, već i ubuduće i generacije koje će tek doći, da odaju počast svim stradalnicima od NATO bombi, u neviđenim zločinima”. Podsećajući da je pre 20 godina 690 pripadnika herojske Niške armije dalo živote u odbrani slobode otadžbine rekao je da se “ treba se uvek sećati “Obilića iz Vojske Jugoslavije, a posebno iz Treće armije legendarnog Prištinskog korpusa koji su svojim životima branili zemlju.” Srbija nema pravo na zaborav , ima pravo da odaje poštu poginulim stradalnicim , svima u našoj zemlji. Pri tome, kako je kazao ne smemo da zaboravimo i veliko priznanje moramo da odamo i onima koji su još uvek sa nama, a učestvovali su u odbrani naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde