Naslovna Sve vesti Bela Palanka Počela sa radom stomatološka ordinacija u osnovnoj školi u Beloj Palanci

Počela sa radom stomatološka ordinacija u osnovnoj školi u Beloj Palanci

390
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 21.03.2019

U Osnovnoj školi “Ljupče Španac” u Beloj Palanci ponovo je počela sa radom stomatološka ordinacija. Preko 650 đaka pohađa osnovnu školu, a potrebu za otvaranjem stomatološke ordinacije prepoznala je lokalna samouprava pa je budžetom opštine za 2019. godinu predvidela sredstva za ovu namenu, kao i za finansiranje stomatološke ekipe koja će raditi sa decom u školi.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković istakao je da je smanjenje stomatologa dovelo do toga da stomatološka ordinacija nije radila 4 godine.

Lokalna samouprava opredelila je više sredstava po pitanju kupovine dodatne opreme i finansiranje konsultantskih službi koje do prošle godine nismo imali, a jedna od ideja bila je i otvaranje ove ordinacije. U narednom periodu ćemo kroz dodatne akcije i edukaciju uticati na to da stomatološka ordinacija da svoj puni doprinos u očuvanju zdravlja naše dece“, istakao je Miljković.

Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave ponovo smo stavili u funkciju stomatološku ordinaciju pri osnovnoj školi. Značaj je nemerljiv, pre svega u smislu prevencije“, istakao je direktor Doma zdravlja dr Vencislav Rangelov i dodao će rad ordinacije dugoročno dati svoj očekivani efekat u smislu očuvanja opšteg javnog zdravlja.

Za direktorku škole Danijelu Ćirić otvaranje stomatološke ambulante je „veliki korak ka stvaranju jednog pozitivnog okruženja i navika kod dece, da dolaze stomatolozima i lekarima“. 650 učenika osnovne škole “Ljupče Španac” od četvrtka 21. marta zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave i dobroj saradnji sa školom i Domom zdravlja moći će svakog dana besplatno da pregledaju svoje zube i ukoliko za to postoji potreba urade neku od intervencija. Ovo je samo jedan u nizu koraka koji preduzima lokalna samouprava kako bi zadovoljila potrebe mladih, a takođe stvorila povoljne i dobre uslove za život i rad svojih građana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde