Naslovna Društvo BULATOVIĆ : Želimo još bolju saradnju sa Bugarskom!

BULATOVIĆ : Želimo još bolju saradnju sa Bugarskom!

212
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 21.03.2019

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je sa potpredsednicom Vlade Republike Bugarske Marijanom Nikolovom.

Tema susreta bilo je stvaranje uslova za unapređenje, pre svega, privredne saradnje, ali i mogućnostima za uspostavljanje bližih veza i u nauci, obrazovanju i kulturi. Kao primeri te saradnje istaknute su Niška pivara i kompanija Trejs koje su u vlasništvu bugarskih kompanija i već godinama uspešno rade, ali i brojne niške firme koje imaju razvijene poslove u susednoj državi.

Gradonačelnik Bulatović je potpredsednicu Vlade Bugarske upoznao sa infrastrukturnim projektima koji se realizuju na ovom području, istakavši završetak autoputa i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, što je od važnosti za obe države, a posebno i velike projekte u Nišu, poput Naučnotehnološkog parka i Fabrike za preradu otpadnih voda.

Ponosan sam što je u Nišu iz godine u godinu sve više gostiju i turista iz susedne Bugarske, i želeo bih da tu uspešnu saradnju u turizmu proširimo i na sve druge oblasti, pre svega kroz saradnju malih i srednjih preduzeća koja su nam u ovom trenutku najvažnija”, rekao je Gradonačelnik Niša.

Potpredsednica Bugarske Vlade istakla je spremnost da se, možda upravo u Nišu organizuje srpsko-bugarski Biznis forum koji bi okupio privrednike i ekonomiste iz dve zemlje, i predstavljao mogućnost za nove poslove i dolazak novih investitora.

Sastanku je prisustvaovao i ambasador Bugarske u Beogradu i direktor RPK Niš Aleksandar Miličević, kao i jedan broj privrednika sa ovog područja, koji imaju dugogodišnju poslovnu saradnju sa Bugarskim kompanijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde