Naslovna Sve vesti Bela Palanka URUČENI PRVI PAKETI ZA BEBE U KAMPANjI ‘’DA SE NOVI ŽIVOT RODI”

URUČENI PRVI PAKETI ZA BEBE U KAMPANjI ‘’DA SE NOVI ŽIVOT RODI”

186
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 19.03.2019

Svaka porodilja sa teritorije opštine Bela Palanka pored novčane pomoći od 30.000 dinara u 2019.godini dobiće i bebi-paket koji će omogućiti pravu brigu o detetu u prvim danima. Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković obišao je danas porodice u Beloj Palanci koje su u januaru 2019.godine dobile novog člana porodice.

”Novorođene bebe daju lepu nadu za 2019.godinu i mi ćemo sprovoditi još više mera iz Lokalnog akcionog plana populacione politike kako bismo podstakli povećanje nataliteta na teritoriji naše opštine”- rekao je Miljković i uručio pakete koji sadrže proizvode namenjeni bebama. Opština Bela Palanka je opredelila sredstva iz budžeta u iznosu od od 30.000 dinara za svako novorođenče a za prvorođeno dete u 2019.godini biće isplaćena sredstva u iznosu od 60.000 dinara, pa je tako predsednik obišao i porodicu Jovanović čija je ćerka Nikolina prvorođena u ovoj godini. Kampanja za povećanje nataliteta, koju sprovodi opština Bela Palanka, nosi naziv ”Da se novi život rodi”.

”Ovo je zaista najbolji način da svi zajedno promovišemo značaj porodice i porodičnih vrednosti. Moramo ohrabriti mlade ljude da formiraju svoje porodice i postanu roditelji a naš zadatak je da merama podrške osiguramo svakoj porodici u Beloj Palanci ekonomsku i socijalnu sigurnost.’’- istakao je Miljković koji je najavio otvaranje novih radnih mesta i dovođenje investitora.

Roditelji dece su se zahvalili predsedniku opštine na ovom lepom i humanom gestu ističući da im svaka pomoć puno znači. Obilazak porodica koje su dobile nove članove i uručenje novih paketa od strane predstavnika lokalne samouprave biće nastavljen krajem marta meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde