Naslovna Društvo UČENICI PRAVNO-POSLOVNE ŠKOLE DRUŽIĆE SE NAREDNIH DANA SA VRŠNJACIMA IZ NEMAČKE

UČENICI PRAVNO-POSLOVNE ŠKOLE DRUŽIĆE SE NAREDNIH DANA SA VRŠNJACIMA IZ NEMAČKE

263
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 18.03.2019

Tek što su se rastali sa učenicima iz Rusije, učenici Pravno-poslovne škole u Nišu dobili su nove goste. Ovog pita su to đaci škole Ludvig Erhard iz Forchajma, SR Nemačka. Oni će boraviti u Nišu, u učeničkim porodicama, do 22.marta. Saradnja dveju škola se odvija u okviru projekta ,,Partnerstvo na delu’’ koji je počeo pre 10 godina, pa se ova godina saradnje smatra jubilarnom.

Učenici iz Nemačke i njihovi domaćini iz Niša posetili su Gradsku kuću gde ih je primila i pozdravila u ime gradobačelnika Niša Darka Bulatovića, članica Gradskog veća Jelena Mitrovski.

“Međunarodna saradnja i kvalitetni programi su jedan od načina da mladi ljudi putuju, upoznaju različite kulture, sisteme obrazovanja, običaje i na taj način unaprede svoja znanja iz različitih oblasti.Jedan od primera takve saradnje je saradnja Pravno-poslovne škole i škole Ludvig Erhard”, kazala je Jelena Mitrovski.

Direktor Pravno-poslovne škole Milorad Gavrilović je naglasio da je ove godine ove dve škole obeležavaju desetogodišnjicu saradnje.

“ Sve što smo do sada radili preraslo je u jedno veliko prijateljstvo koje je počelo pre mnogo godina još traje. Ovo je pravi put afirmacije ne samo samo obrezovanja već svaga što imamo u Nišu, a osnovni cilj naše saradnje je , prijateljstvo koje se sklapa, ne samo između škola i nastavnika, već i učenika”, kazao je Gavrilović.

U ime gostiju iz Nemačke na ljubaznim rečima i toplom gostoprimstvu zahvalila se Kristina Feil, profesor engleskog jezika u školi Ludvig Erhard.

“Presrećni smo i jako nam je važno to što je za nas organizovan i prijem u gradu. Ovakve razmene su jedinstvena prilika da se deca upoznaju, da razmene iskustva u znanje, da se bliže upoznaju sa kulturom i tradicijom i jedne i druge zemlje”, kazala je ona. “Naši učenici se jako lepo slažu i unapred su se radovali dolasku”.

Na gostoprimstvu se zahvalio i učenik iz Forchajma Ulas Čilinger, u ime Pravno-poslovne škole gostima je dobrodošlicu poželela učenica Tijana Jocić.

Inače, Pravno-poslovna škola u Nišu sarađuje sa školama iz 20 evropskih

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde