Naslovna Društvo MEŠTANI NEKOLIKO SELA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ NEZADOVOLJNI PREDLOŽENOM MREŽOM ŠKOLA – „Jovan...

MEŠTANI NEKOLIKO SELA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ NEZADOVOLJNI PREDLOŽENOM MREŽOM ŠKOLA – „Jovan Jovanović Zmaj“ da ostane matična škola

215
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 18.03.2019

Meštani nekoliko sela sa teritorije Gradske opštine Pantelej negoduju zbog pripajanja OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči školi u Gornjem Metejevcu, a tim povodom su najavili i peticiju koju potpisuju, a koju će predati rukovodstvu opštine kojoj pripadaju, kazao je Bratislav Vasiljević, predsednik GO Pantalej i dodao da se o mreži škola razgovaralo i na sednici Skupštine ove opštine. Dodaje da se ni rukovodstvo opštine ne slaže sa ovim rešenjem jer će to doneti mnogo problema meštanima ovih sela. Dodao je i da će opština, kada se radi o mreži škola, obratiti i Skupštini grada Niša, ali i Ministarstvu prosvete, jer oni su tu zbog građana i moraju da se postaraju da njima bude najbolje.

„ Radi se o OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči za koju je predloženo da se pripoji školi u Gornjem Matejevcu i tako izgubi status matične škole“, kaže Bratislav Vasiljević. „Na taj način isturena odeljenja u šest sela ostaje bez matične škole, odnosno njihova nova matična škola nalazila bi se u Gornjem Matejevcu“.

Bratimir Vasiljević

Ukoliko ovakav predlog bude usvojen roditelji iz sela, Malče, Gornje Vrežine, Jasenovika, Pasjače, Vrela, gde se nalaze isturena odeljenja, odlazili bi po dokumentaciju u školi koja se nalazi u Gornjem Matejevcu, kaže Vasiljević.

„ Neizvodljivo je ni to da sekretar iz matične škole jednom nedeljno obilazi isturena odeljenja zbog izdavanja dokumentacije. Kako se ovde radi o šest isturenih odeljenja on nikada ne bi bio u matičnoj školi, ili bi morao, dokumentaciju da preseli u isturena odeljenja“, dodao je Vasiljević.

On kaže da bi idealno rešenje bilo da se OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ pripoji škola iz Gornje Vrežine što je geografski prirodno jer je od Malče udaljena svega dva kilometara. U tom slučaju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ bi imala 17 odeljenja i ispunila bi ejdan od osluva da ostane matična škola. Sličan predlog je predat i radnoj grupi kada se radila mreža škola o kojoj je nedavno bilo reči i na Gradskok veću, ali se od ovog predloga, koji je bio najpre prihvaćen, u međuvremenu odustalo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde