Naslovna Društvo DO 22.MARTA U OFICIRSKOM DOMU PRODAJNA IZLOŽBA UČENIKA ŠKOLE “CARICA JELENA”

DO 22.MARTA U OFICIRSKOM DOMU PRODAJNA IZLOŽBA UČENIKA ŠKOLE “CARICA JELENA”

63
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 17.03.2019

U Oficirskom domu u Nišu sutra će biti otvorena prodajna izložba likovnih radova učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena”. Izložba će svečano biti otvorena u 19 sati a posetioci će moći da je pogledaju do petka, 22. marta.

“Biće izloženo 15 učeničkih radova, rađenih u tehnici akril na platnu, koji su nastali u likovnoj radionici našeg nastavnika likovne kulture i akademskog slikara Vladice Ristića”, kaže direktor škole Miša Ljubenović. “ Izložbu se organizujemo u saradnji sa Niš Art Fondacijom, našim dugogodišnjim partnerom i Sekretarijatom za kulturu i informisanje, koji nam je ustupio prostor u Oficirskom domu, a sav prihod od prodatih dela biće iskorišćen za nabavku slikarskog materijala za našu likovnu radionicu”.

Sve do 22.marta Nišlije mogu da posete izložbu, razgledaju radove i izaberu one koje žele da imaju u svom domu ili na svom random mestu. Na taj način će oplemeniti prostor u kome žive ili rade, a učenicima ove škole omogućiti da u likovnoj radionici nastave da stvaraju i tako pokažu svoj talenat, ali i nastave da ga razvijaju.

“Naši učenici na ovaj način ne samo da uče i pokazuju šta mogu da stvore uz pomoć boja i kičica, već stiču i samopouzdanje koje je preduslov za njihovo osamostaljivanje što je, u suštini, i naš osnovni cilj. Na ovaj način pokazuju da mogu da stvaraju, ali i da imaju šta da pokažu drugima kao što to čine i njihovi vršnjaci u redovnim školama”, dodaju u školi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde