Naslovna Društvo “Evergrin festival” ubuduće stalna gradska manifestacija

“Evergrin festival” ubuduće stalna gradska manifestacija

174
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.03.2019

Veće grada Niša na poslednjoj sednici donelo je odluku o izmenama i dopunama Odluke o manifestacijama i pogramima u oblasti kulture od značaja za grada kojom se predviđa da se “Evergrin festival” uvrsti među stalne gradske festivale.

 Pavlina Mihajlenko iz Sekretarijata za kulturu i informisanje rekla je da je  Sekretarijatu za kulturu dostavljena inicijativa udruženja Kamernog orkestra “Impresija” da se u red stalnih festivala u Nišu  uvrsti  i Evergin festival.

Ona je podsetila da je prvi Evergrin festival održan  u Nišu maja 2018. godine.

Festival je revijalnog karaktera koji podrazumeva izvođenje popularnih kompozicija evergrin muzike. “ rekla je Mihaljenko i dodala da „Imajući u vidu masovnost učesnika i posetilaca, kao i animiranje muzičke javnosti , snažan doprinos razvoju umetničke svesti i podsticaju razvoju talenata , ostvarivanje i razvijanje kulturne saradnje sa pojedincima i institucijama kao i promociju gradakao kulturnog centra juga Srbije  i razvoj turizma, ova manifestacija je od izuzetnog značaja za Grad “.

 Ubuduće će ovaj festival biti finansiran iz budžeta  grada Niša.

Da podsetimo prošle godine u okviru obeležavanja Gradske slave održan je i muzički Festival u Tvrđavi na kome su pevali  Lado Leskovar, Neda Ukraden, Dušan Svilar, Beti Đorđević, Nada Pavlović, Dragan Nune Nikolić, Leo Martin a dirigent je bio Vojkan Borisavljević pod čijom dirigentskom palicom je nastupao orkestar od 40 muzičara. Festival je završnog dana obeležen koncertom grupe Kerber i orkestra Impresija.

Evergrin festival, kako je rekla direktorka Festivala Snežana Jovanović iz orkestra “ Impresija” osnovan je  sa ciljem da sačuva kvalitetnu muziku od zaborava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde