Naslovna Društvo Pedeset najboljih studenata nagrađeno boravkom na Kopaoniku

Pedeset najboljih studenata nagrađeno boravkom na Kopaoniku

69
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 14.03.2019

Pedeset najboljih studenata sa niških fakulteta 24.marta putuju na Kopaonik gde je za njih organizovana  sedmodnevna škola skijanja . Danas su najboljim studentima u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradski većnik Branislav Kačar i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dr Milovan Bratić uručili vaučere.


Darko Bulatović

“Mladi i obrazovani ljudi su budućnost našeg društva i naše države. Mislim da se stiču uslovi da mladi jesu i naša sadašnjost. Na idaju profesora Ljube Pavlovića i gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara mi ćemo danas uručiti još jedan poklon i damo vam još jednu podršku”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom svečanog uručenja vaučera. On je dodao da Grad pruža podršku i nagrađeje najbolje studente svake godine sa po 50.000 dinara.

“Sredstva koja izdvajamo za podsticaj i razvoj talentovanih i mladih studenata iznose 18 miliona dinara. Uvek gledamo da izađemo u susret studentima. Trenutno se razmatra projekat odlaska 100 naših studenata u Strazbur i grad će ih podržati u tome”, dodao je Bulatović.

Ideja da se na ovaj način nagrade najbolji studenti potekla je od gradskog većnika Ova nagrada najboljima ideja je gradskog većnika Branislava Kačara i profesora dr Ljubomira Pavlovića sa FSFV, nekada vrsnog rukometaša.

  Celokupnu organizaciju na sebe će preuzeti Univerziteta u Nišu u saradnji sa Univerzitetskim sportskim savezom Niša.

Studentima se obratio i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić.

“Ovaj boravak na snegu imaće i edukatovni karakter gde će oni, koji nisu savladali skijanje, to naučiti uz pomoć instruktora i profesora sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji imaju veliko iksustvo i veliki broj obučenih studenata kada je u pitanju skijanje”, kazao je dr Milovan Bratić. “Ovo je veliki podstrek za sve studente Univerziteta jer smo shvatili da postoje oni koji razlikuju vrednosti i ne vrednosti. Naš grad treba i ponosi se rezultatima koje su postigli studenti i to ne samo na svojim fakultetima već i u običnim društvenim aktivnostima. Ono što će sve vas opredeliti u budućnosti je ljubav koju gajite prema poslu koji radite, prema svom gradu i svojoj državi. Budite ubeđeni da ćete samo tako i jedino tako napraviti veliki iskorak i ispunite svoj cilj”, naglasio je Bratić i dodao da zahvalnost za ovu akciju studenti duguju profesoru Pavloviću i većniku Kačaru.

Među studentima koji su dobili vaučere za Kopaonik nalazi se i Vladana Vujsić, student druge godine FSFV, a njen prosek je 10,00. Ona se ovom prilikom zahvalila gradskom većniku Branislavu Kačaru koji je pokrenuo celu ovu akciju i profesoru Ljubomiru Pavloviću na divnoj ideji.

“Sviđa mi se cela organizacija i iznenađena sam ovom idejom i akcijom. Svima nama ovo puno znači, prvo jer su nas izabrali naši fakulteti, a to znači da su oni prepoznali našu brednost, a onda nas je nagradio i grad što je dodatna motivacija da budemo još bolji i uspešniji”, kazala je Vladana.

Niš je prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat. Za ovu namenu Grad je izdvojio  2,6 miliona dinara .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde