Naslovna Društvo Zelenilo” JKP Medijana užurbano radi na sadnji novih sadnica

Zelenilo” JKP Medijana užurbano radi na sadnji novih sadnica

74
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.03.2019

Sunčano vreme u ovo doba godine idealno je za prolećnu sadnju bez obzira na niske temperature. U “Zelenilu” JKP Medijane ovaj dan koristi se za sadnju novih sadnica i predprolećno ulepšavanje grada. Najveći deo posla radnici “Zelenila” obavljaju na kružnim tokovima  kod Rode i  Doma zdravlja.

 “ U tim takozvanim levcima, površinama kod pešačkih prelaza, sadimo berberis,  vrstu dekorativnog grmlja jarkih boja.Ukupno ćemo danas da  posadimo oko 350 komada šiblja na tim kružnim tokovima.” kaže Tanja Radić is sektora “Zelenilo” JKP Medijana.

Na Trgu 14. oktobar sade se jesenji zasadi

 “Tamo ćemo zasaditi oko 1000  sadnica. U ulici Gavrila Principa sadimo tri lipe.”

U naselju Brzi brod  prošle godine formiran je novi  park  u blizini Nišave.

“Danas u ovom parku sadimo 15  lišćarskih sadnica. Posadićemo šest žalosnih brestova . Posadićevo i crvenolisne šljive i sadnice ukrasne trešnje.”

Istovremeno sa ovim poslovima radnici Medijaninog Zelenila rade i pripremu za  sadnju Kopaju rupe na Somborskom bulevaru .

Kako kaže Tanja Radić ovi poslovi na ozelenjavanju i ukrašavanju grada rade se u okviru projekta očuvanja i unapređenja životne sredine.

“Program se  realizuje preko Sekretarijata za zaštitu životne sredine i traje do 31. marta tako da užurbano radimo i koristimo lepo vreme da posadimo i završimo sve što je planirano po tom programu i da iskoristimo povoljne uslove sadnje.” dodaje Radić

I druge službe rade na ulepšavanju i šišćenju grada. Očišćen  je ulaz u grad iz pravca Matejevca. Čisti se što manuelno , gde mašina ne može da očisti, ali i mašinski. Danas su radnici angažovani na čišćenju Bulevara Medijana, Ulice Đure Jakšića, Ohridske ulicae. Istovremeno se radi na redovnom održavanju javnih površina u ulicama: Gavrila Principa, Čarnojevićeva, Stevana Sremca, Zorana Đinđića i 9.brigade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde