Naslovna Društvo Penzioneri sa najnižim primanjima i dalje ostvaruju povlastice u gradskom prevozu

Penzioneri sa najnižim primanjima i dalje ostvaruju povlastice u gradskom prevozu

304
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 02.03.2019

Nakon povećanja penzija od pet posto  jedan broj niških penzionera  starijih od 70 godina zbog propisanog donjeg limita za ostvarivanje povlastice u vožnji u gradskom prevozu, trebalo je da izgubi pravo na priznati benefit. Da se to ne bi desilo Gradsko veće  usvojilo je  izmenu Rešenja o javnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Grada Niša.

Kako je na sednici gradskog veća objasnio Hranislav  Đorđević, rukovodilac Sektora za komunalne delatnosti i energetiku,po dosadašnjem rešenju, limit predviđen za mogućnost dobijanja povlastive u vožnji bila penzija od  25 283,00 dinara. Novom odlukom, granica  je podignuta na 26 547,00 dinara,

“ Dosadašnjom odlukom imali bi situaciju da određeni broj penzionera ne bi moglo da koristi usluge prevoza po ovom tarifnom sistemu i ostojećim cenama, tako da je tako da je taj donji iznos, granica podignuta za iznos od pet posto, koliko su porasle penzije”

Ovom odlukom, penzioneri sa najnižim primanjima  koji su zbog novembarskog povećanja penzija izgubili mogućnost za besplatan prevoz, ponovo će moći da ostvare to pravo.

Kako je naglasio Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović pojedini građani bi to pravo izgubili  zbog svega par stotina dinara te se zato pristupilo izmeni dosadašnjeg rešenja. Ovom odlukom ispunjava  seobećanje koje je  jesenas dato penzionerima, ali najavljuje i nove pogodnosti i benefite.

”Moramo voditi računa o građanima, ali moramo i brinuti o prihodima i stabilnosti Budžeta. Ovo nije mali izdatak za Grad, ali predstavlja značajnu pomoć našim najstarijim sugrađanima. Mogu da kažem da ćemo u drugoj polovini godine  razmišljati i o drugim povlasticama kada je javni prevoz u pitanju, ali to zavisi, pre svega, od mogućnosti u Budžetu grada“, zaključio je Gradonačelnik Bulatović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde