Naslovna Društvo Milija Miletić predao zahtev JP „Putevi Srbije“ o pomeranju naplatne rampe „Malča“

Milija Miletić predao zahtev JP „Putevi Srbije“ o pomeranju naplatne rampe „Malča“

406
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 27.02.2019

„Polako ali sigurno realizujemo inicijativu da se buduća petlja ,,Malča” pomeri prema Bancarevu sa leve strane reke Nišave, i da se na tom mestu stacionira naplatna rampa. Predlog predvi]a da  ve’ se izgradi deonica puta od Proseka do Malčanske petlje u dužini od 2,2 km i da se rekonstruiše put od Malčanske petlje do Knjaževačke ulice u dužini od 6,1 km”, kaže poslanik Republičke Skuštine koji je nedavno u Nišu pokrenuo inicijativu za izmeštanje petlje” , kaže začetnik ove inicijative Milija Miletič, republički poslanik iz Svrljiga.

Kako Milija Miletić ne giubi vreme već kaže da je  predat  zahtev direktoru JP “Putevi Srbije” Zoranu Drobnjaku, da se sadašnje naplatne rampe oko grada Niša zadrže i da autoput oko gradske zone ostane slobodan za saobraćaj bez naplate putarine, što stanovnicima opštine Svrljig, grada Niša i cele Timočke Krajine smanjuje troškove i vreme putovanja.

Ovu inicijativu narodnog poslanika i predsednika Ujedinjene seljačke stranke, podržali su stanovnici opštine Svrljig, grada Niša, okolnih mesta i Timočke Krajine.

Naime, u sva četiri grada organizovano je prikupljanje potpisa građana.  

Kako je Gradski portal već pisao najpre je predsednik Ujedinjene seljačke stranke i poslanik iz svrljiga Milija Miletić održao konferenciju za novinare u Media centru gde je upoznao javnost sa namerama o peticiji a potom je , već sutradan u centru Niša , ispred Kalče, počelo potpisivanje inicijative koju je pokrenuo.

 Zapravo radi se o tri inicijative – Prva kojom se  traži da se izmeni projekat i izmesti naplatna rampa sa Malčanske petlji na deo novog auto puta (AA2)  iznad Proseka, u delu auto puta posle izdvajanja za Nišku Banju, iz pravca Beograda ka Pirotu.

Druga je inicijativa  da se potpuno rekonstruiše lokalni put od Vrežinskog bulevara do Malčanske petlje , (koji je nastavak Knjaževačke ulice u naselju Pantelej), koji se koristi kao alternativni put od Niša i kao put koji vodi kroz industrijsku zonu.

Treći zahtev odnosi se na hitnu rekonstrukciju pruge od Niša prema Zaječaru.

I ovaj treći zahtev počeo je da se ralizuje pre dva dana, kada je započeta rekonstrukcija pruge od Niša prema Zaječaru. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde