Naslovna Sve vesti Niš Još jedno međunarodno odličje za Sofiju Rodić – bronza iz Mađarske

Još jedno međunarodno odličje za Sofiju Rodić – bronza iz Mađarske

359
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 25.02.2019

U trećem kolu Alpe Adria Trophy u brzom klizanju Sofija Rodić, devetogodišnja devojčica iz Niša, osvojila  je treće mesto i bronzanu medalju. Takmičenje je okupilo oko 170 takmicara iz osam  –  Ukrajine, Madjarske, Rumunije , Slovenije , Hrvatske , Srbije, Slovačke , Češke .

 Sofija ovim odličjem potvrđuje da se  s’ pravom svrstava u najbolje klizačice u svojoj kategoriji.  

“U žestokoj borbi u još žešćoj konkurenciji Sofija je osvojila treće mesto, a njena drugarica iz Niša osvojila je 16 mesto”, kaže Sofijin otac Petar Rodić”, koji se sa takmičarkama iz Niša još uvek nalazi u mađarskom gradu Jaszberenu.

“Do zadnje trke Sofija je imala srebrnu medalju u rukama, ali je u toj finalnoj trci na 333 metara doživela peh. Pad koji je imala u toku trke udaljio ju je od srebra, ali nije ostala bez medalje pa se u Srbiju vraća sa bronzom”, sa ponosom ističe Petar Rodić, , koji dodaje  da je  trud i rad Sofije ove sezone doneo izvanredne rezultate”

“Već sad pravimo plan za iduću sezonu, a imamo još dve trke do kraja ove. Jedna trka je  jedna je u Segedinu a druga u Celju”, najavljuje Petar Rodić.

Od početka godine, za  nepuna dva meseca Sofija Rodić iz Niša koja se takmiči u brzom klizanju osvojila tri prestižne međunarodne nagrade.

Krajem januara, nada niškog sporta i već njena prava zvezda, iako ima samo devet godina Sofija je osvojila bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano u Sisku, Hrvatska. Sofija je ovaj uspeh ostvarila u konkurenciji takmicara iz šest zemalja, Srbija, Bosna i Hercegovina , Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Slovačka.

Početkom februara osvojila drugo mesto i srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju Trofeo Alberto Nikolodi 58 koje održano u gradu Trento, Italija. Ovo takmičenje jedno je  od najjačih takmičenja u ovom sportu. Na ovom takmičenju Sofija je prevazišla samu sebe, – osim što je osvojila srebro, oborila tri sopstvena rekorda.

“Svaka medalja koju Sofija osviji rezultat je njenog ogromnog truda i rada, ali i velika odricanja”, kaže Sofijin tata Petar Rodić. “Njen kvalitet je i njena upornost da istraje u onome što radi, a to se odnosi i na sport za koji se opredelila i što konstantno dokazuje iz trke u trku”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda jer kluba ovog tipa nema u Nišu.  Ova devetogodišnja devojčica ne odustaje od sporta koji je izabrala iako na treninge putuje jednom nedeljno u Beograd dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno.

Bravo devojčice!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde