Naslovna Društvo Rampa za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom u naselju Stevan Sinđelić

Rampa za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom u naselju Stevan Sinđelić

369
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 23.02.2019

Zgrada u naselju Stevan Sinđelić broj 37 od danas je opremljena za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom. Sredstvima gradske opštine Crveni krst, oba ulaza i stepenište, opremljeni su rampama i rukohvatima za lakše kretaljnje osoba kojima je to otežano.

Zahvaljujući Gradskoj opštini Crveni Krst mladi Jovan Pejčić koji koristi kolica sada lakše može da izađe iz zgrade u kojoj živi .

Gradska opština Crveni Krst je ispunila želju mladom Jovanu da se lakše i samostalnije kreće , a to će u mnogome olakšati i porodicu Pejčić

 Jovanov otac Goran kaže da su se za pomoć opštini obratili samo pre mesec dana, a evo sada je njihov zahtev ispunjen.

“Jovanu će ove rampe i rukohvati mnogo značiti, a svakako i nama. Na ovaj način će moći lakše da uđe ali i da izađe iz zgrade i dođe do ulice kako i mogao da se prošeta ili negde da ode. Do sada je to bilo nemoguće i neko od nas je uvek morao da se nađe pored njega i da mu pomože da savlada prepeke koje su se nalaze pred njim. Ja sam u tome uspevao lakše, ali je njegovoj majci bilo teže“, kaže Goran Pejčić. „Za njega je najveći problem stepenište i one predstavljaju najveći rizik od pada. Jovan može da hoda, ali mora i da se pridržava pa su nam gelenderi u tom slučaju bili neophodni“.

Montaži ove opreme prisustvovalo je rukovodstvo opštine na čelu sa predsednikom prof.dr Miroslavom Milutinovićem.

Napravili smo i gelendere i rampe koje se nalaze i na prvom i na drugom ulazu zgrade u kojoj ova porodica živi za šta smo izdvojili 70.000 dinara. Na taj način Jovan može lakše da ulazi i da izlazi. Gradska opština Crveni Krst nastaviće i nadalje da pomaže na ovaj način kako bi smo olakšali život i učinili ga kvalitenijim osobama sa invaliditetom“.

Veće Gradske opštine Crveni Krst je  donelo odluku o izdvajanju još 250.000 dinara za realizaciju sličnog projekata ali u ambulanti koja se nalazi u Duvanskoj industriji.i tamo  će biti napravljena,  rampa.“Trenutno očekujemo izradu dokumentaciju. Na ovaj način ovu zdravtsvenu ustanovu učinićemo dostupnu svim našim građanima sa invaliditetom. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde