Naslovna Društvo Čitajući performans – “Vaginini monolozi”

Čitajući performans – “Vaginini monolozi”

167
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 12.02.2019

Centar za devojke 14. februara izvodi po 11. put čitajući performans Vaginini monolozi, od 19.30h u gastro pabu Labeerint (Balkanska 2a).
Vaginini monolozi su nastali 1996. godine na osnovu ispovesti više od 200 žena, koje su spisateljici poverile najintimnija iskustva, razmišljanja na različite teme.

Važan je i aktuelan i danas zato što mnoge žene još uvek osećaju krivicu i sramotu kada je u pitanju njihovo vlastito telo ili seksualnost.Iv Ensler, dramska spisateljica i aktivistkinja, autorka je Vagininih monologa, koji se igraju već 21 godinu u okviru V day-a. Prevedeni su na više od 48 jezika i izvedeni u preko 140 zemalja.

Publika ima priliku da donacijom od 300 dinara podrži našu brobu protiv nasilja nad devojkama i ženama, a ujedno i da uživa u performansu.

Dođite na #11IzvođenjeVagininihMonologaCentraZaDevojkeNiš

Istog dana plesaćemo ples protiv nasilja u 12h u Obrenovićevoj ulici kod Telenora.

Ples je deo globalne akcije JEDNA MILIJARDA USTAJE koja je reakcija na zaprepašćujuću statistiku koja kaže da će 1 od 3 žene na planeti biti silovana ili prebijena tokom svog života, a  to znači JEDNA MILIJARDA ŽENA.

https://www.youtube.com/watch?v=fL5N8rSy4CU


JEDNA MILIJARDA PLEŠE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA je protestni skup čiji je cilj da se skrene pažnja javnosti da je naša odgovornost kao građanki i građana da glasno iskažemo NE nasilju nad ženama, te da pokažemo solidarnost sa ženama koje žive u situaciji nasilja. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde