Naslovna Društvo Manje dece u vrtićima „Pčelice“ ali nema bolesnih

Manje dece u vrtićima „Pčelice“ ali nema bolesnih

405
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 11.02.2019

Epidemija gripa koja je proglašena u Nišu i povećan broj respiratornih infekcija kako kod odraslih, tako i kod dece, zabrinuo je mnoge roditelje čiji mališani borave u  niškim vrtićima. Roditelji su  u nedoumici su da li da decu šalju u vrtiće. Odgovor smo potražili u samoj Predškolskoj ustanovi i kako su nam rekli – razloga za zabrinutost nema , bar kada je u pitanju „Pčelica, koja ima 26 vrtića. Tamo borave samo zdrava deca.

Svetlana Mitić

„Zdravstveno stanje upisane dece u vrtićima Predškolske ustanove „Pčelica“ u Nišu, je pod kontrolom. Dolazi nam smanjen broj dece, budući da je sada zimski raspust i roditelji su povukli decu jer imaju stariju decu koja idu u školu. Neki roditelji su odveli decu na zimovanje a neki žele da  provedu vreme sa njima kod kuće. Svakoga dana u vrtićima boravi oko 2000 mališana. Ni jedno dete nije bolesno. Trijažne sestre vode računa o tome i roditelji mogu da budu spokojni“ kaže direktorka predškolske ustanove „ Pčelica“.

Kako je direktorka „Pčelice“ potvrdila  manji je broj dece ali je to normalno kada je raspust. Normalna je i briga roditlja koji žele da sačuvaju decu od virusa gripa. Ali razloga za zabrinutost nema, što se samih vrtića tiće.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde