Naslovna Društvo Deca iz PU „Pčelica“ za za dva dana kreću na zimovanje u...

Deca iz PU „Pčelica“ za za dva dana kreću na zimovanje u Brzeće

393
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 11.02.2019

Za dva dana, 13. februara, mališani iu predškolske ustanove Pčelica u Nišu kreću put Kopaonika na zimovanje. Ove godine zimovanje za decu predškolce organizovano je u šest smena.

„Budući da nam se prijavio veliki broj dece, čak 630 mališana odlazi na zimovanje u Brzeće, imaćemo šest smena. Prekosutra ide prva smena, i šest smena će trajati po šest dana“, kaže Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“. Mališani koji idu na zimovanje uzrasta su od tri do sedam godina.

Svetlana Mitić

„Zimovanje je organizovano tako da deca svakog dana imaju različite aktivnosti na snegu, imaju školicu skijanja, gde uče prve korake na snegu i na skijama. Popodne i uveče imaju , maskembale, proslavljaju rođendane, ukoliko je nekome rođendan, modne revije, pozorišne predstave. Svaka smena će imati predstavu lultka scene Pepino. Ove godine  će gledati predstavu „Din din“. Mi smo to tako organizovali da deci lepo prođe vreme, da imaju edukatiivne aktivnosti, a naravno i da se odvoje od kuće i osamostale od roditelja“ dodaje

Deca uživaju u zimovanjima.

„Praksa pokazuje da je najteže roditeljima. Roditelji misle da su im deca još uvek mala , da ne mogu bez njih. Deci je samo teško u onom trenutku kad se rastaju od mame i tate i dok im mašu iz autobusa. Budući da je ce dan organizovan različitim aktivnostima retko pitaju za mame i tate. TTu je i telefon , pa kad im roditelji nedostaju čuju se telefonom.

Zimovanje je prava prilika da se mališani uzrsta od tri godine do polaska u školu osamostaljuju, da osete i neki drugačiji život , gde nisu sa porodicom več i sa drugim ljudima koji ih okružuju.

Kako Svetlana Mitić preporučuje roditelji ne treba da dolaze da obilaze decu. Kratak je period odvajanja, šest dana.

„Budući da nisu svi roditelji u mogućnosti da dolaze, nećemo praviti razlike i sa roditeljima smo se dogovorili da ne dolaze“.

Kako kažu u ovoj ustanovi vaspitači su uz decu 24 časa dnevno, i roditelji mogu da dobiju informacije o deci u svakom trenutku. Vaspitačima pomažu trijažne sestre, pedijatar, profesori fizičke kulture koji rade sa decom na snegu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde