Naslovna Sve vesti Niš ŠTO da ne KAŽEM – KO ČEKA, TAJ I DOČEKA

ŠTO da ne KAŽEM – KO ČEKA, TAJ I DOČEKA

220
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 10.02.2019

Sednica SB UN pokazala da je bilo potrebno da se izborimo da KiM ostane na dnevnom redu, jer su predstavnici privremenih institucija u Prištini doživeli debakl, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Rekao je da je ta sednica Saveta bezbednosti UN bila veoma pozitivna, ali je dodao da ne treba očekivati da će se nakon nje situacija na Kosovu i Metohiji automatski popraviti.

Dakle, prvu rundu smo dobili – da ostanemo na dnevnom redu sednice. A posle ćemo znati šta treba da radimo. Pa nismo ni mi od juče. Posebno nije od juče ministar Ivica Dačić, koji se odlično nosi sa Albancima, a bogami i sa predstavnicima međunaarodne zajednice koji pokušavaju iznova da nas driblaju. Veliki plus za Srbiju je da su članice Saveta bezbednosti UN jednoglasno osudile prištinsku odluku o uvođenju taksi na robu iz Srbije, a većina i formiranje vojske Kosova. ” Ali, za (ambasadorku) Vljoru Čitaku je veliko iznenađenje kada je od predsednika Amerike čula da momentalno mora da se ukinu takse. Bez obzira što je odnos 10 prema pet u smislu ko je priznao Kosovo, desilo se da je (u Savetu bezbednosti) pet zemalja koje nisu priznale Kosovo, ali pored toga Peru, Obala Slonovače, pa čak i Belgija tako žestoko govore protiv poteza kosovskih vlasti, da su predstavnici Prištine veoma nervozno reagovali, čak su i vređali same članice”, rekao je Dačic. Osim toga, ova sednicaje po rečima šefa srpske diplomatije prvi slučaj od 2012. godine, otkad učestvuje na sednicama, da nijedna zemlja nije pozvala druge zemlje da priznaju jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost. Albanci su ovoga puta bili malo nervozni. Ništa im se od svega toga nije dopalo. Nisu navikli na takvo ponašanje zapada, nisu navikli da im Amerika okrene leđa i dozvoli da ih neko šamara, posebno da šamare primaju od Srbije.Pa su krenuli, po

ustaljenom običaju, da vređaju. Vljora Čitaku članice Saveta bezbednosti, a miniistar spoljnih poslova Pristine Bedžet Pacoli našeg ministra Dačića.

Pacoli je baš ružno reagovao na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sednici Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga “zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića” i iščuđavajući se “kako je moguće” da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužujući Srbiju da je “odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu”.

Baš je našao kome će da kaže. Dačiću. Dačić je poznat po tome da mnogo voli one, premazane puterom, da ima kaže šta misli, posebno da im kaže pred publikom. Ništa gore Pacoli nije mogao da uradi, no da čačne Dačića, pa da se istina o njemu razlije po Savetu bezbednosti UN.

“Pa, Pacoli je okružen osvedočenim koljačima i kriminalcima u vlasti koji su zamenili hladno i vatreno oružje penkalima, a umesto okrvavljenih uniformi obukli lister odela i lakovane cipelice. Bilo bi mu bolje da ne pokreće tu temu jer će proći kao nedavno u Interpolu ili pre dva dana u Njujorku. A onda će biti još nervozniji” – rekao je šef srpske diplomatije.

Ako mu je kad čačka mečku….. Ostaje da čekamo, jedno po jedno…….ne žuri nam se.

” Ove godine će biti tri sednice, sledeće godine će biti dve sednice Saveta bezbednosti , dalje ćemo razgovarati shodno situaciji. Ova sednica je pokazala da je bilo potrebno da se izborimo da Kosovo ostane na agendi, jer su predstavnici privremenih institucija u Prištini na ovoj sednici doživeli potpuni debakl”, istakao je Dačić.

Da čekamo smo navikli, strpljenje godinama vežbamo, ništa ne može da nam pobegne , ali može da nam se vrati…….Srbija je naučila da čeka. A ko čeka, taj i dočeka.

10.Februar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde