Naslovna Društvo Na Paliluskom Teferiču uskoro spomenik posvećen Živojinu Isakoviću Čokaliji

Na Paliluskom Teferiču uskoro spomenik posvećen Živojinu Isakoviću Čokaliji

177
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 10.02.2019

Bratislav Vučković, predsednik Udruženja za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule „Sokak“ koje od svog osnivanja do sada pokrenulo nekoliko inicijativa za lepšu Palilulu  najavio je da će se uskoro na Palilulskoj rampi  podići spomenik posvećen Živojinu Isakoviću Čokaliji.

„Naša je želja da bude na „Teferiču“, s obzirom na to da je baš Žika tvorac „Teferiča“, zajedno sa Božom Mijalkovićem, Nikolom Jovanoviće i još nekim viđenijim Nišlijama“, kaže Bata Vučković. “Ovde se naša priča neće završiti jer pored Čokalije mora da se nađe i Ljubiša Cvetković Robi. Za sada će Čokalija biti sam, ali neće to biti dugo. I on i Roni su gradske legende i zaslužuju da ih Nišlije i nova pokolonja koja dolaze ne zaborave”.

Bratislav Vučković dodaje i da će u organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule „Sokak“ i Opšteg udruženja zanatlija, 22. februara, u kafani „Verige“, biti organizovana prva „Palilulska priča“.

„Ovo će postati tradicionalni susret i održavaće se svake godine poslednjeg vikenda u februaru. Prvu Palilusku priču čemo posvetiti Žiki Čokaliji. Ujedno će to biti i donatorsko veče, a sredsva će biti namenjena početku izgradnje spomenika“, rekao je  Vučković.

 „Veče posvećeno Paliluskoj priči biće u duhu naše Palilule i starog Niša, boemskog života Žike Čokalije.

Vučković očekuje nekoliko estradnih umetnika  I poziva sve Palilulce i ostale Nišlije da im se 22.februara pridruže na Palilulskoj priči.

S obzirom da se radi o donatorskoj večeri, svako ko dođe pomoći će da se spomenik Žiki Čokaliji nađe na mestu koje je on stvorio i udahnuo mu boemsku dušu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde